”Bra chans att han tar dem den tunga vägen”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Axevalla den 22 februari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Axevalla den 22 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Det var mycket snack om Stefan P Petterssons italienare 2 Zenzero Jet (V75-3) senast på Åby och det visade sig vara helt rätt. Anders körde helt perfekt och hästen visade att han bara var bäst. Han blir klar favorit efter senast och ska normalt vinna detta loppet. Tycker han möter ett lämpligt gäng och för Anders är det bara och köra rakt fram, i bästa fall kan han få ta över ledningen efter en bit annars tror jag han har bra chans att ta dem den tunga vägen. Jag vet att han varit osäker men känns som han blivit stabilare och trots den höga procenten har han en bra chans att vinna. 

Bortglömda hästen

Under V75 på Eskilstuna var det mycket snack om 10 Justwalkonby (V75-2) då denna skulle gå med jänkarvagn. Han fick en bedrövlig start då trots ett bra utgångsläge och hamnade bland dem sista och kom aldrig in i matchen. Senast blev det galopp i sista sväng utan att ha något med segern att göra. Tycker han blir väldigt bortglömd till några ynka procent denna gång på grund av dem insatserna. Joakim Elfving har bra snurr på stallet och denna gång kör formtoppade Mats E Djuse vilket är intressant. Löser Mats resan kan han avslutade snabbt och bli en obehaglig överraskning.

Superkusken

”Superkusken” denna lördagen blir som så många gånger förut Örjan Kihlström. Han kör i alla lopp förutom ungdomsloppet och alla hans hästar blir betrodda en del. Han har en klar favorit i inledningen som får ses som hans bästa chans, tycker även han har någon låg procentare som man får plocka med. Går igenom chanserna lite kort här under.

7 Burning Man (V75-1) tycker jag är Örjans bästa chans under dagen. Han är stark och rejäl och vann säkert senast. Det luktar utvändig resa men gör Örjan en klassisk ”Örjan-dödens” då han enbart kör mot ledaren och inte bjuder in dem i kön då kan han plocka ner ledaren och vinna. 

10 Indy D. (V75-3) kom med tre raka segrar inför senast men då blev det tvärstopp. Han har en bra avslutning när han får loppet men känns lite överspelad till över 10% i skrivande stund. 

10 Callmesally (V75-4) trivs med Örjan men kommer från uppehåll. Har kapacitet men jag vill se henne leverera innan jag tror på henne. Tycker favoriten har en bra chans och är ett tänkbart singelstreck. 

9 Big Shot (V75-5) är en fin häst som vann från ledningen senast. Denna gången kan han få loppet då det ser ut som det kan bli bra fart från start och Örjan är en mästare på att hitta rätt. Ska med på kupongen. 

10 Antonio Trot (V75-6) är en stark herre som gynnas av distansen. Har varit borta och möter några tuffa konkurrenter. Jag tror han är lite kort i rocken denna gången och får koncentrera sig på att ta pengar i första hand. 

3 Southwind Hydro (V75-7) ser formstark ut men har väldigt svårt att sätta nosen först. Man tänker att det kan vara dags någon gång men man vill ju se det innan man går stenhårt på honom. Tar man med några stycken då känns han intressant. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Kommer på 5 Brandy Flame (V75-5) som ska tävla med jänkarvagn för första gången. Han visade att han är riktigt startsnabb senast och denna ändring kan vara en extra krydda på snabbheten. Skulle Erik komma till ledningen utan att det kostar för mycket då kan det räcka väldigt långt. 

Förutsättningarna

Axevalla står som värd för helgens V75 omgång och det är alltid extra kittlande när just Axevalla håller i V75 tävlingarna. Det brukar bli en bra mix med hästar från många håll men även det utslagskrävande upploppet som mäter hela 227 meter och är Sveriges längsta. Man kan tänka på att det ska komma regn imorgon, skulle det komma mycket då kan det bli extra krävande, ha koll på det innan ni lämnar in. Jag väljer att gå på omgångens största favorit då han imponerat, kan känns stabilare och ska lösa denna uppgift galant. Glöm inte ”bortglömda hästen” som kan överraska till mycket låg procent i ungdomsloppet. Stort lycka till med liret! ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav