Farlig trio kan sätta fart på utdelningen

Uppdaterad 2024-03-30 | Publicerad 2024-03-28

Eftersom The Championship har full omgång under fredagen så ser Stryktipset ut som rena rama Europatipset. Hela sju matcher från Premier League står på programmet och där finns det både givna spikar och spännande drag. Påskägget är fyllt med 12 miljoner kronor i jackpott, nu sätter vi fart!

Följ ämnen
Stryktipset

ANNONS

Missa inte Mathias andelsspel här – sista chansen!

ANNONS: Nya Stryktipssystemet – andelar 234 kr [Extern länk från Svenska Spel]

ANNONS: Missa inte supersystemet – andelar 263 kr [Extern länk från Svenska Spel]

ANNONS: Monsterpåsken – andelar 525 kr [Extern länk från Svenska Spel]

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Spelstopp: 15.59, lördag 30/3

Tottenham blandar och ger under säsongen och man vet aldrig riktigt på vilken sida av sängen som Postecoglous gäng har vaknat. Hemma mot ett extremt skadedrabbat Luton ska det dock vara rejält enkelriktad trafik och trots hård streckning väljer jag att spika ettan. Jag lutar också åt att singla Chelsea och med två sådana högprocentspikar i ryggsäcken krävs det att det skräller på annat håll.

Jag väljer helt bort Manchester United som övervärderas efter FA-cupvinsten mot Liverpool. I grunden är det ett begränsat fotbollslag som Ten Hag förfogar över och Brentford är inte någon enkel motståndare. Sheffield United, Mallorca och inte minst Borussia Dortmund är tre andra lag som kan sätta fart på utdelningen.

Det är påskafton och jackpott på 12 miljoner kronor. En kombination som får det att dansa i maggropen och vi på Aftonbladet storsatsar på denna omgång av Stryktipset. Gillar ni mina idéer så är det bara att klicka sig vidare på länkarna i texten för att roffa åt sig en andel eller två.

Mer av mina tidiga tankar finner ni här nedan:

Stabila spiken!

Match 13 (Monaco)

Monaco har tappat poäng i tre av sina fem senaste ligamatcher och 2-2 mot Lorient innan uppehållet var en sämre insats. Samtidigt har de rödvita lirat 0-0 mot PSG under samma period så visst finns det kvalité i truppen. Salisu, Maripán och Camara har dragits med skador och är tveksamma till spel medan Zakaria garanterat saknas på grund av avstängning.

Thilo Kehrer ska dock vara kapabel till att styra försvaret och Fofana är en riktigt vass central mittfältare. Längst fram är evigt unge Ben Yedder alltjämt målfarlig medan ynglingar som Balogun och Ben Seghir gör sitt bästa för att lära av mästaren. Med Minamino och Golovin på kanterna finns det både speed och kreativitet där och det är något som Metz får svårt att hantera.

Metz har häng på säker mark efter två segrar på de tre senaste omgångarna och de har en spelare som går på moln i Mikautadze som nyligen varit med om att skjuta Georgien till EM. Joel Asoro finns också i klubben och svensken har stått för några vassa inhopp. Målskyttet har dock varit ett problem för Metz, som snittar under ett mål per match, under hela säsongen.

Till denna match får värdarna klara sig utan mittfältarna Sabaly och Jean Jacques som båda sitter på botbänken. Det kommer påverka hemmalagets chanser att få med sig poäng. Monaco har vunnit de fem senaste ligamötena mellan lagen och den sviten håller i sig. Jag väljer att spika tvåan även fast den troligen kommer att streckas lite väl högt.

Djärva draget!

Match 1 (Brentford)

Manchester United gick på landslagsuppehåll med en god känsla efter den vansinnigt underhållande FA-cupmatchen mot Liverpool. Amad Diallo hoppade in, avgjorde och blev så glad att han visades ut. Därmed är ynglingen avstängd i lördagens ligamatch. Offensivt finns det ändå spets med spelare som Fernandes, Rashford och Höjlund. Jag är dock inte såld på defensiven.

Harry Maguire haltade av träningslandskampen mot Brasilien och är ett osäkert kort. Även om jag inte tycker att det är någon vidare mittback så har inte Ten Hag speciellt många alternativ i backlinjen. Shaw är borta och Martínez har dragits med en skada under en period. Argentinaren ska dock vara tillbaka i träning men frågan är hur hans fysiska status är.

Brentford är inne i en usel trend och har bara fem poäng ner till nedflyttning inför helgens omgång. En poäng på de sex senaste omgångarna är svaga papper och närmast kommer de från en 1-2-förlust mot usla Burnley. Innan dess var dock The Bees nära att lugga Arsenal på poäng på Emirates och Thomas Franks mannar har inget emot att vara underdog.

Räkna med ett välorganiserat och vilt kämpande hemmalag som United får svårt att bryta ner. Reguilón är avstängd men trots detta gillar jag värdarnas chanser denna lördag. Med Toney och Wissa på topp finns två kontringsspelare av hög klass och den duon ser till att de rödvita tar poäng. Värdet sitter klockrent till vänster och då är 1X en vettig lösning.

Salta skrällen!

Match 11 (Borussia Dortmund)

Det har snackats om Bayern Münchens problem denna säsong och Die Roten ser inte alls ut som den maskin som vi är vana vid. Samtidigt ska man inte underskatta Tuchels mannar som trots allt har nätat 16 gånger på de tre senaste tävlingsmatcherna. Harry Kane vräker in mål, men nu är frågan om Bayern chansar med sin skyttekung. Han spelade trots allt inte något med England under den gångna veckan på grund av en vristskada.

Engelsmannen är åtminstone med och deltar i större delen av träningspassen. Det gör däremot inte Pavlovic och Neuer som tränade på egen hand i veckan. Tänkbara avbräck för värdarna. Även utan Pavlovic ser mittfältet ruskigt bra ut med Goretzka, Laimer och Kimmich som alternativ. Längre fram finns två av seriens bästa spelare i Musiala och Sané som spelar med mycket fart.

Svagheten i denna upplaga av Bayern München hittas i försvaret. Dier, De Ligt, Upamecano och Kim är alla ganska svajiga mittbackar och oavsett vilken uppställning Tuchel väljer där så finns det luckor att utnyttja. Borussia Dortmund slåss med i första hand RB Leipzig om den viktiga fjärdeplatsen och kommer till spel med fyra raka segrar i bagaget.

De gulsvarta gästerna får klara sig utan avstängda Marcel Sabitzer som därmed missar chansen att ställas mot sin gamla klubb. Can, Brandt och Reus kan då ta plats på mitten och det är en trio med både fysik och kreativitet. Malen, Adeyemi och Füllkrug är samtidigt en trio som kan hota Bayerns ganska bräckliga backlinje. De regerande mästarna har en förmåga att alltid plocka fram en bra insats när det kommer till Der Klassiker, men här tycker jag att Bayern blir övervärderade. Jag garderar omgående med en tvåa i en förmodat målrik batalj. Krysset är sista tecken in.

ANNONS

Missa inte Mathias andelsspel här

ANNONS: Nya Stryktipssystemet – andelar 234 kr [Extern länk från Svenska Spel]

ANNONS: Missa inte supersystemet – andelar 263 kr [Extern länk från Svenska Spel]

ANNONS: Monsterpåsken – andelar 525 kr [Extern länk från Svenska Spel]

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Kort om alla matcher

1. Brentford - Manchester United 1

Manchester United siktar mot topp 4 även om det ska sägas att en femteplats mycket väl kan räcka till att spela Champions League kommande säsong. Det är dock en bit upp till Aston Villa och Tottenham. Under säsongen har besökarna bara vunnit hälften av sina bortamatcher och här blir Man U på tok för stora favoriter. Brentford hade en dålig trend innan uppehållet, men nu har de fått tid att jobba på försvarsspelet och det tror jag ger utdelning. 1X är en utmärkt lösning.

2. Aston Villa - Wolverhampton 1

I Birmingham väntar ett stekhett derby och det är tveklöst Aston Villa som kliver in som favoriter. Jag trodde att Villa skulle falla ifrån ju längre säsongen led, men de håller alltjämt fjärdeplatsen. Watkins och Douglas Luiz har varit mäktiga och är stora hot igen. Slåttermaskinen John McGinn är dock avstängd. Wolverhampton dras med en del tunga skador, men hoppas få tillbaka Cunha till detta möte. Det i kombination med derbyfebern gör att jag på större system gärna får med ett kompletterande kryss till utgångsettan.

3. Chelsea - Burnley 1

Med fyra inspelade poäng på de två senaste omgångarna av Premier League så har Burnley skaffat sig lite häng på lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Fofana ligger bakom nästan allt i offensiv väg för The Clarets, men han får inte delta nu då anfallaren är utlånad från Chelsea. Ett gigantiskt avbräck. Chelsea har fyra raka tävlingsmatcher utan förlust och med Cole Palmer i fin form lär de knappast tappa poäng här. Ettan spikas trots hård streckning.

4. Tottenham - Luton 1

Tottenham har agerat ojämnt under säsongen där finfina prestationer har varvats med rena rama bottennapp. Nu finns det ändå inget som pekar mot att de ska tappa poäng. Spurs har ett bra skadeläge och med offensiva kanoner som Richarlison, Johnson, Kulusevski, Son, Werner och Maddison redo för spel så är det omöjligt att hålla de vitklädda borta från målet. Luton har enorma skadebekymmer och trots ett tappert kämpande så har de inte något att hämta i norra London. Spikad etta.

5. Nottingham - Crystal Palace X

Nottingham har åkt på minuspoäng och det har gjort att Forest har trillat ner under giljotinen. Formen är inget vidare med ett kryss och fyra nederlag på de fem senaste omgångarna och trots ett ganska namnkunnigt spelarmaterial så hänger inte bitarna ihop. Crystal Palace ser samtidigt något förbättrade ut sedan Glasner tog över klubben och även fast Olise fortfarande är skadad så är Eze en spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Jag börjar med X2, men helst ska alla tecken plockas med.

6. Bournemouth - Everton 1

Uppehållet kom lägligt för Everton som har åtta raka tävlingsmatcher utan seger. Calvert-Lewin och Beto är iskalla och det räcker inte att de centrala mittfältarna Onana, Doucouré och Garner är fysiskt starka. Det saknas kreativitet och genombrottskraft. Det saknar däremot inte Bournemouth som har offensiva kanoner som Semenyo, Tavarnier och inte minst Solanke i truppen. Hemma på sydkusten tar The Cherries tre pinnar. Ettan spikas.

7. Sheffield United - Fulham X

Fulham stod för flera fina insatser innan uppehållet där 3-0 hemma mot Tottenham sticker ut lite extra. Rodrigo Muniz nätade två gånger om och har växt ut till en publikfavorit på Craven Cottage. Nu spelas dock inte matchen där och Fulham har tappat poäng i tolv av 14 bortafajter under säsongen. Sheffield United är jumbo och har seriens sämsta trupp. I enskilda matcher kan de dock störa en klubb som Fulham och när tvåan streckas hårt vill jag gärna få med alla tecken.

8. Lazio - Juventus X

Juventus har gjort en riktigt dålig vår och har bara lyckats vinna en av sina åtta senaste matcher. Danilo och Bremer är skickliga försvarare framför Szczesny i målet, men offensivt hänger allt på Vlahovic. Han visades ut mot Genoa (0-0) och är därmed avstängd här. Då Milik går skadad saknas det spets i Juve. Lazio är inget extra, men när det kommer finbesök från Turin lär de tända till. Detta torskar inte romarna. 1X räcker.

9. Fiorentina - Milan 1

Fiorentina utmanar om Europaplatserna och det beror främst på ett starkt hemmaspel. Raden 8-3-3 talar för sig själv. Senaste ligamatchen i Florens var mot Roma och där borde de lilaklädda ha segrat. Romas 2-2 på övertid var gravt orättvist. Milan är såklart ett skickligt lag, men de får klara sig utan Theo Hernández som sitter på botbänken och på den här arenan har de fått stryk två år i rad. Hemmaplansfördelen avgör detta. Ettan är en häftig chansspik.

10. Valencia - Mallorca X

Mallorca har en cupfinal som väntar och då det är klubbens största match på många år finns det säkerligen en del tankar på den tillställningen redan nu. Samtidigt vill ö-klubben troligen hitta en bra kemi mellan spelarna efter uppehållet och jag tror vi får se Mascarell, Larin och Muriqi från start. Det är en vass topptrio. Valencia jagar en Europaplats och är normalt sett starka hemma. De streckas dock på tok för högt för min smak. Med allt värde till höger inleder jag med X2 även om ettan bör åka med när systemen växer.

11. Bayern München - Dortmund 2

Bayern München har en förmåga att alltid spela sin bästa fotboll när Borussia Dortmund står på andra sidan. Om Kane kan spela och hittar samarbetet med Musiala och Sané är det såklart svårt att hålla Die Roten borta från målet. Jag litar dock inte ett dugg på hemmalagets försvar. Dortmund har finurlighet i spelare som Brandt och Reus samt fysisk styrka i Füllkrug. Den trion kan mycket väl bomba in en och annan boll på Allianz Arena. Jag tänker inte vara utan den lågt streckade tvåan även om alla tecken är att föredra.

12. Lyon - Reims 2

Lyon gör en riktigt stark vår där nyförvärven har höjt kvalitén på truppen. Lacazette är dessutom vass i straffområdet och det har räckt långt. Insatsen mot Toulouse innan uppehållet var dock medioker och där förtjänade inte Les Gones alla tre poäng. Reims ligger fyra pinnar före Lyon i tabellen och spelare som Diakité och Ito vet vart målet är beläget. Tränaren William Still har en räva bakom varje öra och här gillar jag Reims chanser att skrälla. Börja med tvåan.

13. Metz - Monaco 2

Monaco spelade 2-2 mot Lorient efter att Zakaria visats ut. En missräkning för de rödvita som jagar andraplacerade Brest i Ligue 1. Zakaria är avstängd nu och centralt ser det lite tunt ut. Det bör spela mindre roll nu då Metz har sina mittfältare Jean Jacques och Sabaly på botbänken. Värdarna är nästjumbo och när Minamino, Ben Yedder och Balogun kommer flygande så har inte Metz något att sätta emot. Asoros gäng inkasserar ännu en förlust.

Följ ämnen i artikeln