Satte två mål – på två sekunder

Publicerad 2016-01-06

Historisk händelse i Columbus

NEW YORK. Det hann bara gå två sekunder mellan två mål mellan Minnesota och Columbus i natt.

Det är tangerat NHL-rekord.

Mikael Granlund tryckte in pucken nästan direkt på nedsläpp.

Tredje perioden i Nationwide Arena gick mot sitt slut och Columbus hade tagit ut målvakten – Anton Forsberg – när Nick Foligno reducerade till 3–2.

Men direkt på tekningen därpå lyckades Minnesotas Mikael Granlund skicka in 4–2 i tom kasse.

Tiden mellan målen uppmättes till två sekunder och det är alltså tangerat NHL-rekord.

Den enda tidigare gång det skett var mellan St Louis Blues och Boston Bruins i december 1987.

Inhopp på övertid

Banans kung var annars Zach Parise, som fullbordade säsongens andra hat trick.

– Offensivt sett var det vår bästa match på ett bra tag, säger han till nhl.com.

Anton Forsberg fick alltså chansen från start i Blue Jackets-kassen efter sitt sensationella inhopp på övertid mot Washington senast och det gick bra nu också. Han tog 29 av 31 skott (båda de sista Minnesota-målen satt i tom kasse).

– Det kändes okej, men jag tycker att jag borde tagit även de två skotten det blev mål på, säger han.

Flög tillbaka

Wilds finländske stjärna Mikko Koivu skadade sig så svårt i ryggen och nacken när han i första perioden föll in i sargen att han fick föras direkt till sjukhus.

Dessbättre kunde han dock flyga med laget tillbaka hem till Minneapolis efteråt.

– Jag vet inte hur det är med honom, men hoppas verkligen inte han blir borta länge. Mikko har varit en av våra bästa forwards den här säsongen, säger coachen Mike Yeo.