Tog revansch efter plattmatchen

Publicerad 2018-01-28

KARLSTAD. Ett mål på 35 matcher.

Nu gjorde Theodor Lennström två mål – på 24 timmar.

– Det är lite svårare att göra mål i SHL men kanske börjar trilla in nu om man har tur, säger Lennström.

Färjestad BK

Färjestad hade förlorat två raka matcher mot Luleå. Inför söndagens möte pratade man om att ta det defensiva ansvaret där man ska minimera misstagen med att tappa puckar på linjen.

Och visst gick den taktiken hem – och båda målskyttarna i hemmalaget var också backar.

Hemmalaget hade ett övertag i den första perioden och man tog också tag i ledningen. Efter 14.35 slog Sebastian Erixon till med ett slagskott, perfekt placerad i slottet, som letade sig in bakom Filip Gustavsson. Fyra minuter in i mittenakten utökade hemmalaget till 2-0 via Theodor Lennström. Rasmus Asplund vann en tekning och sedan hamnade pucken i gapet på Lennström, som kunde skicka in ett lurigt avslut bakom en något skymd målvakt. Luleå fick till en bra forecheck och två minuter senare var det reducerat till 2–1 genom Pontus Själin. Det blev också slutresultatet.

Ovan målskytt

Noterbart är att Lennström är en rätt ovan målskytt. Han saknades i fem matcher i december och bortsett från den skadefrånvaron kom hans senaste mål (innan lördagens match mot Örebro) 18 november mot Rögle. Det var också hans första mål i FBK-tröjan. Sedan har han hunnit spela 15 matcher utan att hamna i målprotokollet.

Men det var innan helgens matcher.

Mot Örebro hängde Lennström en handledare från blå och mot Luleå stänkte han, som sagt, in ytterligare en kasse. Alltså har backen svarat för två mål inom loppet av mindre är 24 timmar – två mål som nästan var identiska.

– Det var bara att flexa till klubban lite, flinar Lennström och fortsätter:

– Det är lite svårare att göra mål i SHL men kanske börjar trilla in nu om man har tur. Kul att pucken letat sig in två matcher i rad.

”Kul att se”

Assisterande tränaren Anders Karlsson berömde defensiven i allmänhet och Lennström i synnerhet efter matchen.

– Han är rörlig på blå och få ofta in puckarna på kassen. Kul att se och kul att backar fick göra mål också.

I tredje perioden spelade inte Dick Axelsson och efter matchen undersöktes han av Färjestads läkarteam.

– Mer än så vet jag inte just nu, säger Karlsson.

Luleås svit bröts

Luleå stod för en fin och stark kollektiv insats i torsdags när Färjestad besegrades på hemmaplan. Det var lagets andra raka seger mot FBK. Men under söndagen var det ombytta roller.

– Det var en rättvis seger för Färjestad. Vi sköt alldeles för få skott, då är det svårt att vinna hockeymatcher, säger assisterande tränaren Henrik Stridh.

– Det var en dålig och slätstruken insats.

Han framhöll målvakten Filip Gustavsson, som höll nollan i lördags och som sedan tappade in två puckar av totalt 26 avslut, mot FBK. Luleå hade bara 13 skott på mål.

– Filip räddade oss kvar i matchen. I övrigt var det var en slätstruken insats och vi hade ett dåligt passningsspel, säger Stridh.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)