Luleå tog sjunde raka bortasegern

Anders Hansson/TT

Publicerad 2019-02-16

I tre perioder hade topplaget Luleå stora problem mot bottenlaget Mora.

Men ett misstag av Moras Michael Keränen gjorde att Luleå kunde avgöra matchen i förlängningen genom Petter Emanuelsson.

Lagets sjunde raka bortaseger, vilket visar på klass.

Första perioden, som slutade 1–1, innehöll tre snackisar:

Ett: Moras Emil Aronsson, som kvitterade till 1–1 efter 15.07. Detta var hans första hemmamatch efter 22 matchers skadefrånvaro. Därför jublades det extra när han gjorde mål genom ett dragskott från mållinjen. I första pausvilan sa Emil Aronsson till C More:

– Det är tufft att missa 22 matcher. Det gällde att jobba hårt varje dag och visa att man vill tillbaka. Det har jag gjort.

Två: Moras målvakt Christan Engstrand, som spelade sin första hemmamatch sedan han i slutet av oktober fick ta timeout på grund av en allvarlig hjärnskakning. Han spelade bra och var chanslös på Luleås mål.

"För tamt"

Petter Emanuelsson jublar efter sitt segermål på övertid mot Mora.

Tre: Moras Matej Stransky, som fumlade med pucken i egen zon så att Luleås Robin Kovacs blev fri. Christan Engstrand räddade men släppte en retur till Niklas Oalusson som gjorde mål.

Mora dominerade totalt i den andra perioden. Stundtals var Luleå rejält pressat i egen zon och det var målvakten Joel Lassinantti som räddade sitt lag eftersom Mora gjorde allt utom mål. I den här perioden vann Mora skottstatistiken med 10–4, vilket visar lagets dominans.

Luleås lagkapten, Erik Gustafsson, förklarade för C More vad många i hans lag kände i andra pausvilan:

– Mora vann ju alla lösa puckar och nästan alla närkamper. Det var för tamt från vår sida.

Huvudlös felpassning

Den tredje perioden blev en fartfylld kamp mellan två offensiva lag. Målchanserna avlöste varandra i ett svängigt spel som var underhållande för publiken, men en mardröm för tränarna.

Avgörandet kom i förlängningen när Luleås Petter Emanuelsson gjorde 2­–1 efter att kommit helt fri sedan Moras Michael Keränen gjorde en huvudlös felpassning i egen zon.