Omdiskuterade situationer bakom Växjös avgörande

Publicerad 2019-03-16

Örebro skakade Växjö – men föll efter ett förlängningsdrama.

Då protesterade laget vilt och krävde utvisning i samband med avgörandet.

– Växjö har marginalerna på sin sida, säger C More-experten Arto Blomsten efter smålänningarnas 3–2-seger.

Örebro fixade slutspelsplatsen i sista omgången, på bättre målskillnad än Brynäs, och ställdes mot regerande mästaren Växjö.

Det kunde väl bara sluta på ett sätt?

Nej, Närke-klubben skakade Växjö på bortais.

Efter 1–1 i första pausvilan dröjde det bara fyra minuter innan Tyson Spink bjöds på ett friläge – och sköt 2–1 till Örebro.

Hemmalaget kvitterade i den andra perioden genom Kris Versteeg och efter en mållös tredjeperiod gick matchen till förlängning.

”Ett felbeslut”

Då skedde två omdiskuterade situationer som upprörde Örebro.

Redan under första minuten av förlängningen fick Jordan Boucher ett jätteläge att avgöra för Örebro. Fasth lyckades rädda, men kanadensaren försökte skjuta in returen.

Då kastade sig samtidigt båda hemmabackarna, Peter Andersson och Daniel Rahimi, fram och flyttade på målburen.

Örebrospelarna protesterade, men domaren valde att inte vidta några åtgärder.

– Ett direkt felbeslut av domarna, säger C More-experten Arto Blomsten.

Kontroversiellt avgörande

I stället avgjorde Växjö.

Nichlas Hardt blev hjälte när han pricksköt in 3–2-målet 5.33 in i förlängningen.

Även då protesterade Örebro vilt.

I samband med avgörandet tog Kiiskinen pucken genom att fälla Shane Harper, innan Hardt kunde göra 3–2.

Bortalaget dröjde sig länge kvar på isen efter matchen och hade synpunkter på domarnas beslut.

– Hade jag varit randig hade jag dömt tripping. Växjö har marginalerna på sin sida. De kunde mycket väl ha varit två Växjöutvisningar, säger Blomsten efter matchen.