New Jersey–Phoenix 1–4

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-16

(0–0, 0–1, 1–3)

Andra perioden: 0–1 (3.32) Fredrik Sjöström 6 (Martin Hanzal, Radim Vrbata).

Tredje perioden: 0–2 (5.19) Radim Vrbata (Martin Hanzal, Fredrik Sjöström) spel fem mot fyra, 0–3 (9.08) Fredrik Sjöström 7 (Niko Kapanen, Martin Hanzal), 1–3 (14.00) Zach Parise (Sergei Brylin, Patrik Elias) spel fem mot fyra, 1–4 (17.10) Martin Hanzal (Radim Vrbata, Zbynek Michalek) spel fyra mot fem.

Skott: 32–38 (10–9, 13–17, 9–12).

Utvisningar, New Jersey: 1 x 5 min, 9 x 2 min. Phoenix: 1 x 5 min, 4 x 2 min.

Publik: 16 636 (i Prudential Center).

Målvakter:

New Jersey: Martin Brodeur 89,5 %, istid 59.54.

Phoenix: Mikael Tellqvist, 96,8 %, istid 60.00.

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 0, 0, 4, -1, 12.00

Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix: 0, 0, 0, 2, 0, 9.57.

Fredrik Sjöström, f, Phoenix: 2, 1, 3, 0, +2, 15.19.

Matchen: Efter en mållös förstaperiod gav Fredrik Sjöström Phoenix Coyotes ledningen i den andra perioden med ett handledsskott. Svensken såg sedam ut att vara allvarligt skadad i den andra perioden när han brakade in i sargen med full kraft och blev liggande orörlig på isen. Men Sjöström reste sig och gjorde en stormatch. Efter att ha legat bakom Radim Vrbatas 2–0-mål satte Sjöström själv 3–0 efter att ha lyft in returen på sitt eget skott. Mikael Tellqvist i Phoenix mål såg länge ut att få hålla nollan. Men med sex minuter kvar pressade Zach Parise in reduceringen för New Jersey. Det hjälpte dock föga. I slutskedet lirkade Martin Hanzal in 4–1 på ett friläge. Fredrik Sjöström hade på de 20 första matcherna svarat för nio poäng (5+4). Nu fick han mycket speltid av coachen Wayne Gretzky och tackade med att producera två mål och ett assist. Phoenix svenske målvakt Mikael Tellqvist fick chansen för första gången på tolv matcher och gjorde en storstilad insats.

San José–Dallas 2–4

(1–0, 1–3, 0–1)

Första perioden: 1–0 (7.54) Devin Setoguchi 8 (Joe Thornton, Craig Rivet) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (4.52) Brenden Morrow 12 (Mike Ribeiro, Matt Niskanen), 2–1 (5.37) Patrick Rissmiller 2 (Mike Grier, Torrey Mitchell), 2–2 (10.44) Mike Ribeiro 16 (Brenden Morrow, Sergei Zubov) spel fem mot tre, 2–3 (16.56) Antti Miettinen 5 (Mike Modano, Sergei Zubov) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–4 (19.19) Steve Ott 3 (Loui Eriksson) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 18-22 (4-5, 9-8, 5-9)

Utvisningar, San José: 8 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min. Dallas: 7 x 2 min, 1 x 5 min.

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 8.40

Matchen: Dallas fick slita hårt för sitt 1–1, och när man väl fick det gjorde Patrick Rissmillers något turligt 2–1 direkt efteråt. Det kändes som att allt gick San Josés väg, men Rissmillers mål blev i stället starten på Dallas vändning.

I spel fem mot tre tryckte Mike Ribeiro in kvitteringen och vändningen fullbordades i och med Antti Miettinens läckra styrning på Mike Modanos skott. Detta efter mycket vackert Dallas-spel.

Loui Eriksson fick sånär sätta spiken i kistan, men han missade öppet mål, pucken studsade i sargen och Steve Ott fick äran att fastställa slutresultatet. Eriksson fick därmed en assist som tröst för det missade målet.

Boston–Columbus 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (3.20) Jeremy Reich 1 (Petteri Nokelainen, Vladimir Sobotka).

Tredje perioden: 2–0 (19.48) Marco Sturm 10 (Chuck Kobasew) spel fem mot fem, öppet mål.

Skott: 18–32 (7–8, 9–9, 2–15).

Utvisningar, Boston: 5 x 2 min, 1 x 5 min. Columbus: 3 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 14 058 (i TD Banknorth Garden).

Målvakter: Boston: Alexander Auld 100%, istid 60.00 Columbus: Fredrik Norrena 94,1%, istid 59.04

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 0, 1, 0, 0, 20.13

Matchen: 26-årige Alexander Auld har ersatt skadade Tim Thomas på ett klart godkänt sätt hittills. Auld värvades från Phoenix Coyotes den 6 december efter att Thomas – Boston Bruins förstemålvakt – skadat ljumsken. På sina fem första matcher i Bruins tröja har Auld noterats för fyra segrar och på lördagskvällen kom den första nollan då Columbus Blue Jackets besegrades med 2-0.

- Tim har burit detta lag under hela året och Alex har klivit in och gjort ett bra jobb, sa coach Claude Julien till AP.

Efter matchen meddelade Bruins att Thomas är på väg tillbaka och skickade därmed ner tidigare andremålvakten Tuuka Rask till AHL-laget Providence Bruins. Blue Jackets bästa målchans kom – i numerärt underläge – i slutet av den andra perioden efter att Rick Nash brutit en passning i mittzon och kommit fri med hemmamålvakten som dock räddade med sitt vänstra benskydd.

- Pucken rullade av klubban lite när jag skulle skjuta, sa Nash.

Det var Blue Jackets första besök i Boston på nästan fem år och laget fick ett snabbt och tufft välkomnande då centern Jeremy Reich, 28, gjorde sitt första NHL-mål redan efter 3.20. De två första perioderna var jämna, men i den tredje perioden var det bortalaget som tryckte på för en kvittering. Auld storspelade dock och med 12 sekunder kvar fastställde tysken Marco Sturm slutresultatet i öppen kasse. Auld höll även nollan en gång med Phoenix Coyotes denna säsong.

Buffalo–Chicago 3–1 (0–1, 2–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (2.35) Patrick Kane 8 (Patrick Sharp, Jonathan Toews).

Andra perioden: 1–1 (2.52) Thomas Vanek 10 (Derek Roy, Maxim Afinogenov) spel fem mot fyra, 2–1 (10.18) Drew Stafford 7 (Thomas Vanek, Derek Roy).

Tredje perioden: 3–1 (19.13) Jason Pominville 8 (Tim Connolly, Toni Lydman) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 23–27 (10–7, 10–12, 3–8).

Utvisningar, Buffalo: 7 x 2 min. Chicago: 6 x 2 min.

Publik: 18 690 (i HSBC Arena).

Målvakter: Buffalo: Ryan Miller 96,3%, istid 60.00 Chicago: Nikolai Khabibulin 90,9%, istid 58.45

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 0, 0, 0, +1, 22.04

Matchen: Ryan Miller startade i mål för femte matchen i rad och han börjar mer och mer se ut som den målvakt som såg till att Buffalo Sabres vann Presidents' Trophy förra säsongen. Miller släppte in Chicago Blackhawks första skott på mål då Patrick Kane, 19, gav gästerna ledningen, men höll sedan tätt och Sabres vann därmed sin tredje täta match i rad. I slutminuterna gjorde hemmamålvakten ett par fantastiska räddningar då både Tuomo Ruutu och Brent Seabrook var på väg att kvittera.

- Vi börjar bli vana vid att vinna de jämna matcherna och det brukar vara ett bevis på att man är ett bra lag, sa Jason Pominville till AP.

Pominville fastställde slutresultatet i det öppna målet efter att bortalaget plockat veteranmålvakten Nikolai Khabibulin, 34, av isen.

- Det var en match där mittzonen var ganska full med spelare, sa Blackhawks coach Denis Savard.

Rookien Patrick Kane – som valdes som nummer ett i årets draft – spelade sin första match i sin födelsestad och hade en egen supporterklack med cirka 500 familjevänner och kompisar på läktarplats. På grund av det stora intresset i Buffalo för Kane så öppnade Blackhawks sin morgonträning för publiken och 1 000 personer dök upp. Blackhawks har förlorat fem av sina sex senaste matcher.

Montreal–Toronto 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (9.03) Saku Koivu 6 (Christopher Higgins, Siarhei Kastsitsyn).

Andra perioden: 2–0 (3.09) Saku Koivu 7 (Christopher Higgins, Francis Bouillon), 3–0 (11.17) Andrei Kostsitsyn 6 (Michael Komisarek, Alex Kovalev).

Tredje perioden: 4–0 (8.32) Alex Kovalev 14 (Andrei Kastsitsyn, Tomas Plekanec), 4–1 (15.54) Boyd Devereaux 5 (Alexei Ponikarovsky, Nik Antropov).

Skott: 25–29 (6–13, 8–11, 11–5).

Utvisningar, Montreal: 3 x 2 min. Toronto: 3 x 2 min.

Publik: 21 273 (i Bell Centre).

Målvakter: Montreal: Carey Price 96,6%, istid 59.52 Toronto: Vesa Toskala 84,0%, istid 60.00

Mats Sundin, f, Toronto 0, 0, 2, 0, -3, 18.16

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 4, 0, -1, 17.47

Matchen: Efter sex raka förluster i Bell Centre vann Montreal Canadiens äntligen igen. Att den efterlängtade segern kom mot rivalerna Toronto Maple Leafs gjorde inte kvällen sämre för hemmapubliken. Maple Leafs blev av med en av sina bästa backar i den tredje perioden då Bryan McCabe, 32, bröt vänsterhanden på tre ställen. McCabe tacklades in i sargen av Andrei Kastsitsyn precis innan Alex Kovalev gjorde 4-0 och fick lämna isen. Maple Leafs coach Paul Maurice var mycket upprörd efter matchen och sa att McCabe tidigast kan vara tillbaka om 6-8 veckor.

- Det var inget fel med tacklingen, sa Canadiens coach Guy Carbonneau.

Skadan kan öppna upp för Anton Strålman, 21, igen. Strålman har spelat 21 matcher med AHL-laget Toronto Marlies under hösten. Den enes död, den andres bröd...

Saku Koivu hade inför matchen inte gjort mål på en månad, men visade som lagkapten vägen genom att göra matchens två första mål. Rookiemålvakten Carey Price, 20, svarade återigen för en bra insats och räddade 28 skott. Han var bara fyra minuter ifrån sin första nolla i NHL.

- Det var tufft, men det viktigaste för mig var att få segern, sa Price till AP.

I den tredje perioden blev fyra hemmafans utkastade av säkerhetsvakter efter att dom hällt sina drinkar över några av bortalagets spelare.

Ottawa–Atlanta 7–3 (3–1, 2–1, 2–1)

Första perioden: 1–0 (2.30) Nick Foligno 4 (Chris Neil, Christoph Schubert), 2–0 (10.15) Chris Kelly 6 (Antoine Vermette), 2–1 (10.26) Ilya Kovalchuk 25 (Todd White, Marian Hossa), 3–1 (14.44) Andrej Meszaros 5 (Christoph Schubert, Antoine Vermette) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 4–1 (1.17) Joseph Corvo 5 (Jason Spezza, Wade Redden), 5–1 (8.21) Dany Heatley 19 (Jason Spezza, Randy Robitaille), 5–2 (15.49) Eric Perrin 6 (Mark Recchi, Vyacheslav Kozlov).

Tredje perioden: 5–3 (8.39) Ilya Kovalchuk 26 (Tobias Enström, Marian Hossa) spel fem mot tre, 6–3 (12.44) Dany Heatley 20 (Joseph Corvo), 7–3 (19.00) Antoine Vermette 6 (Daniel Alfredsson, Chris Kelly).

Skott: 44–25 (13–6, 21–6, 10–13).

Utvisningar, Ottawa: 7 x 2 min. Atlanta: 5 x 2 min.

Publik: 20 082 (i Scotiabank Place).

Målvakter: Ottawa: Martin Gerber 88,0%, istid 60.00 Atlanta: Johan Hedberg 79,2%, istid 28.21 (19 räddningar) Atlanta: Kari Lehtonen 90,0%, istid 31.39 (18 räddningar)

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 0, 1, 5, 0, +1, 23.16

Johan Hedberg, mv, Atlanta se ovan

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, 0, 15.20

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 1, 2, 0, +1, 24.19

Matchen: Det var två lag med olika formkurvor som möttes i Scotiabank Place och deras kurvor fortsatte åt samma håll efter matchens slut. Ottawa Senators tog sin femte raka seger medan Atlanta Trashers föll för fjärde matchen i rad. Johan Hedberg inledde i mål för gästerna, men byttes ut i mitten av den andra perioden efter att ha släppt in fem mål på 24 skott. Hemmalaget hade nästan avgjort matchen efter två perioders spel efter att ha dominerat matchen totalt. Senators hade 34-12 i skott på mål efter 40 spelade minuter, men bortalaget svarade för en bra avslutning.

- Vi blev väldigt sårbara efter deras tidiga ledningsmål. Vi hade några möjligheter att komma ikapp, men lyckades inte, sa Thrashers coach Don Waddell till AP.

Ilya Kovalchuk reducerade till 5-3 i mitten av den tredje perioden. Målet var Kovalchuks 26:e för säsongen. Två minuter efter målet fick gästerna ett gyllene läge att göra ytterligare ett mål då Senators fick två spelare utvisade samtidigt, men Trashers lyckades inte överlista Martin Gerber och när Dany Heatley och Joseph Corvo kom ut från utvisningsbåset så kom dom i ett 2-mot-1-läge som Heatley avslutade genom att göra sitt 20:e mål för säsongen. Centern Jason Spezza noterades för sin 200:e assist då han passade fram Joseph Corvo till 4-1.

New York Islanders–Pittsburgh 2–3 (0–2, 2–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (2.48) Sidney Crosby 15 (Tyler Kennedy), 0–2 (6.35) Ryan Whitney 7 (Brooks Orpik, Tyler Kennedy).

Andra perioden: 1–2 (4.57) Richard Park 5 (Mike Comrie, Bill Guerin) spel fem mot fyra, 2–2 (5.42) Josef Vasicek 10 (Miroslav Satan, Sean Bergenheim), 2–3 (14.16) Tyler Kennedy 6 (Jordan Staal, Kristopher Letang) spel fem mot fyra.

Skott: 29–40 (7–15, 11–16, 11–9).

Utvisningar, N Y Islanders: 6 x 2 min, 1 x 5 min, 2 x 10 min. Pittsburgh: 3 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 15 269 (i Nassau Coliseum).

Målvakter: N Y Islanders: Rick DiPietro 92,5%, istid 59.17 Pittsburgh: Dany Sabourin 93,1%, istid 59.54

Inga svenskar på isen

Matchen: New York Islanders svarade återigen för en svag förstaperiod. På hittills spelade 31 matcher har Islanders bara lyckats göra mål i den första perioden i tio av matcherna. Mot Pittsburgh Penguins hjälpte man också till att ge gästerna ledningen redan efter 2.48. Backen Marc-Andre Bergeron, 27, skulle spela pucken bakom det egna målet, men träffade burgaveln. Både Bergeron och målvakten Rick DiPietro kastade sig för att få bort pucken, men det gick inte bättre än att centern Tyler Kennedy fick tag i pucken och passade till Sidney Crosby som hade öppet mål. Målet var Crosbys första på åtta matcher.

- Det gäller att fortsätta att jobba hårt även om man inte gör mål, men det var extra skönt att få göra ett sånt mål, sa Crosby till AP.

Backen Ryan Whitney ökade fyra minuter senare på till 2-0. Islanders coach Ted Nolan har gång på gång sågat sina spelare i pressen under den senaste tiden och i den första pausen skakade väggarna i Islanders omklädningsrum då Nolan gick igång.

- Han sa åt oss att ta ut huvudet ur våra bakdelar, sa backen Brendan Witt.

Utskällningen gav önskat resultat och hemmalaget kunde kvittera efter två snabba mål av Richard Park och Josef Vasicek. Penguins återtog ledningen i slutet av perioden då Tyler Kennedy slog in en retur bakom DiPietro. I den sista perioden gjorde hemmalaget allt för att få till en kvittering, men Dany Sabourin räddade alla 11 skotten.

Philadelphia–Carolina 5–6 (1–2, 2–2, 2–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (9.33) Joffrey Lupul 10 (-), 1–1 (13.49) Niclas Wallin 1 (Erik Cole, David Tanabe), 1–2 (15.21) Scott Walker 3 (Niclas Wallin).

Andra perioden: 1–3 (2.17) Matt Cullen 8 (Craig Adams, Tim Gleason), 2–3 (5.28) Scott Hartnell 4 (Jeff Carter, Braydon Coburn) spel fem mot fyra, 3–3 (7.32) Joffrey Lupul 11 (R.J. Umberger), 3–4 (13.20) Eric Staal 16 (Erik Cole).

Tredje perioden: 4–4 (0.30) Daniel Briere 14 (Scott Hartnell, Braydon Coburn), 4–5 (6.17) Trevor Letowski 3 (Bret Hedican, Craig Adams), 5–5 (11.46) Joffrey Lupul 12 (Mike Knuble, Mike Richards) spel fem mot fyra.

Straff: 5–6 Rod Brind'Amour.

Skott: 41–34 (10–11, 13–9, 14–10, 4–4).

Utvisningar, Philadelphia: 8 x 2 min. Carolina: 7 x 2 min.

Publik: 19 460 (i Wachovia Center).

Målvakter: Philadelphia: Martin Biron 85,3%, istid 64.43 Carolina: John Grahame 87,8%, istid 65.00

Niclas Wallin, b, Carolina 1, 1, 1, 2, +2, 14.51

Matchen: Efter tre raka förluster blev Carolina Hurricanes vinnare igen. Hurricanes vann en tuff, svängig och offensiv tillställning över Philadelphia Flyers. Flyers tog ledningen genom Joffrey Lupul i den första perioden, men sedan var bortalaget hela tiden målmässigt steget före hemmalaget. Flyers kämpade till sig en poäng efter att ha kommit tillbaka från 1-3, 3-4 och 4-5. Niclas Wallin kvitterade för Hurricanes med sitt första mål för säsongen och 15:e mål totalt i NHL. Wallin noterades även för en assist bara 92 sekunder senare och svarade därmed för sin offensivt bästa match på mycket länge. Matchens lirare i Wachovia Center var Flyers högerforward Joffrey Lupul, 24, som svarade för sitt andra hat-trick på en vecka. I tisdags gjorde han tre mål när Flyers besegrade Pittsburgh Penguins med 8-2. Han blev därmed den förste spelaren i Flyers att göra två hat-trick på en vecka sedan Eric Lindros gjorde det i mars 1995.

- Pucken följer mig för tillfället. Den studsar till mig och jag bankar in den i mål, sa Lupul till AP.

Målvakterna hade ingen större kväll när det kom till straffavgörandet. Martin Biron släppte in alla tre straffarna medan John Grahame släppte in två och fick se Daniel Brieres skott gå utanför ena stolpen. Den avgörande straffen slogs in av veteranen Rod Brind'Amour, 37, som fick lite hjälp av ribban innan pucken gick in i mål.

- Det var en viktig seger. Vi behöver vinna och tar segrar på alla sätt som vi kan, sa Brind'Amour.

Hurricanes blev av med sin bäste målskytt Cory Stillman efter att han skadat knäet i den första perioden. Stillman – som svarat för 16 mål denna säsong – kolliderade med Flyers back Derian Hatcher och återkom inte.

Detroit–Florida 5–2 (1–0, 1–2, 3–0)

Första perioden: 1–0 (6.18) Pavel Datsyuk 13 (Henrik Zetterberg, Brian Rafalski) spel fem mot tre.

Andra perioden: 1–1 (0.46) Olli Jokinen 17 (-), 1–2 (4.59) Radek Dvorak 2 (Tomas Vokoun), 2–2 (8.58) Johan Franzén 4 (Jiri Hudler, Niklas Kronwall) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (5.40) Daniel Cleary 10 (Andreas Lilja, Nicklas Lidström), 4–2 (6.44) Brian Rafalski 4 (Pavel Datsyuk, Henrik Zetterberg) spel fem mot fyra, 5–2 (11.17) Valtteri Filppula 7 (straffslag).

Skott: 46–35 (15–8, 16–10, 15–17).

Utvisningar, Detroit: 3 x 2 min. Florida: 6 x 2 min.

Publik: 20 066 (i Joe Louis Arena).

Målvakter: Detroit: Chris Osgood 94,3%, istid 60.00 Florida: Tomas Vokoun 89,1%, istid 60.00

Nicklas Lidström, b, Detroit 0, 1, 5, 0, 0, 24.38

Andreas Lilja, b, Detroit 0, 1, 2, 0, +1, 12.49

Niklas Kronwall, b, Detroit 0, 1, 2, 0, 0, 19.16

Henrik Zetterberg, f, Detroit 0, 2, 3, 0, 0, 22.42

Mikael Samuelsson, f, Detroit 0, 0, 4, 0, 0, 18.32

Johan Franzén, f, Detroit 1, 0, 6, 0, 0, 18.37

Matchen: Detroit Red Wings tilldelades två straffslag för första gången i lagets historia och centern Valtteri Filppula, 23, överlistade Tomas Vokoun med ett av straffslagen. Filppula använde samma fint som mot Nashville Predators målvakt Dan Ellis i måndagens straffavgörande.

- Jag förstod att Vokoun inte hade sett den förra straffen än, sa Filppula till AP.

Straffmålet var det första som Red Wings gjort under grundserien sedan den 27 november 1992! I den andra perioden fick Pavel Datsyuk slå en straff efter att ha blivit neddragen, men Vokoun räddade. Matchen i Detroit var oerhört offensiv och båda målvakterna svarade för bra insatser. Red Wings pepprade Vokoun med hela 46 skott medan Chris Osgood fick en något lugnare kväll med ”bara” 35 skott. Osgood var riktigt bra i den tredje perioden och räddade samtliga 17 skott. Panthers lagkapten Olli Jokinen var inte nöjd med lagets insats i den sista perioden.

- När dom gjorde 4-2 så slutade några av våra spelare att spela. Det är inte för mycket begärt att man jobbar och sliter i varje byte, sa en upprörd Jokinen.

Red Wings coach Mike Babcock noterades för sin 200:e seger. Tomas Holmström missade sin andra raka match på grund av en knäskada. Det var på dagen fyra år sedan Panthers senast besökte Joe Louis Arena.

Tampa Bay–Washington 2–3 (1–1, 1–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (4.28) Paul Ranger 6 (Vincent Lecavalier), 1–1 (14.26) Tomas Fleischmann 5 (Michael Nylander, Alexander Semin).

Andra perioden: 1–2 (0.08) David Steckel 2 (Brian Pothier), 2–2 (5.50) Vincent Lecavalier 22 (Vaclav Prospal).

Tredje perioden: 2–3 (5.06) Brian Pothier 3 (Matt Pettinger, Tomas Fleischmann) spel fem mot fyra.

Skott: 25–32 (11–10, 7–12, 7–10).

Utvisningar, Tampa Bay: 5 x 2 min. Washington: 4 x 2 min.

Publik: 18 367 (i St. Pete Times Forum).

Målvakter: Tampa Bay: Johan Holmqvist 90,6%, istid 58.41 Washington: Brent Johnson 92,0%, istid 59.59

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay se ovan

Andreas Karlsson, f, Tampa Bay 0, 0, 4, 0, -1, 16.29

Michael Nylander, f, Washington 0, 1, 4, 0, +1, 15.46

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 1, 0, -2, 19.54

Matchen: Efter att ha varit bänkad i två matcher var Washington Capitals back Brian Pothier, 30, tillbaka på isen igen.

- Jag har spelat dåligt i uppåt tio matcher, sa Pothier till AP.

Vid ställningen 2-2 i den tredje perioden satte Pothier det matchavgörande målet och fick lite upprättelse för sina svaga matcher. Andremålvakten Brent Johnson svarade för 22 räddningar och tog sin tredje seger för säsongen.

- Det ser inte vackert ut ibland när han (Johnson) räddar pucken, men vi säger att om han släpper in max två mål så vinner vi, sa Capitals tillfällige coach Bruce Boudreau.

NHL:s poängkung Vincent Lecavalier, 27, gjorde Lightnings andra mål och passade fram till det första. Lecavalier är uppe i 51 poäng denna säsong och är därmed sex poäng före tvåan Henrik Zetterberg. Johan Holmqvist – som blivit utbytt i två matcher i rad – stod i hela matchen och räddade 29 skott.

Colorado–Nashville 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (4.06) Paul Stastny 14 (Ryan Smyth, Milan Hejduk), 2–0 (14.50) Marek Svatos 10 (Ryan Smyth, Peter Budaj), 2–1 (15.43) Martin Gelinas 5 (Scott Nichol, Marek Zidlicky).

Tredje perioden: 3–1 (10.53) Jordan Leopold 1 (Wojtek Wolski, Andrew Brunette).

Skott: 16–32 (5–17, 6–9, 5–6).

Utvisningar, Colorado: 2 x 2 min, 1 x 5 min. Nashville: 4 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 16 582 (i Pepsi Center).

Målvakter: Colorado: Peter Budaj 96,9%, istid 59.56 Nashville: Chris Mason 81,2%, istid 58.00

Matchen: Nashville Predators spelade ut Colorado Avalanche totalt på bortaplan i Pepsi Center, men tack vare målvakten Peter Budajs storspel så kunde hemmalaget ändå vinna matchen. 25-årige Budaj räddade 31 skott och noterades även för en målgivande passning. Den slovakiske målvakten var speciellt het i den första perioden som bortalaget dominerade kraftigt efter bland annat 17-5 i skott på mål.

- Dom inledde riktigt bra och sköt från alla möjliga vinklar. Dom skapade många chanser, men jag kunde tack och lov göra räddningarna, sa Budaj till AP.

I Predators mål hade Chris Mason inte en lika lyckad kväll och han lyckades bara stoppa 13 av hemmalagets 16 skott. Avalanche saknade sin lagkapten Joe Sakic, 38, för åttonde matchen i rad. Sakic har en ljumskskada.

Edmonton–Vancouver 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 1–0)

Tredje perioden: 1–0 (16.31) Shawn Horcoff 16 (Ales Hemsky, Sheldon Souray), 1–1 (18.38) Mattias Öhlund 6 (Henrik Sedin, Daniel Sedin).

Straff: 2–1 Fernando Pisani.

Skott: 26–30 (9–6, 8–9, 6–12, 3–3).

Utvisningar, Edmonton: 3 x 2 min, 1 x 5 min. Vancouver: 4 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place).

Målvakter: Edmonton: Mathieu Garon 96,7%, istid 65.00 Vancouver: Curtis Sanford 96,2%, istid 65.00

Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 0, 2, 0, 0, 17.36

Mattias Öhlund, b, Vancouver 1, 0, 6, 2, +1, 25.23

Alexander Edler, b, Vancouver 0, 0, 1, 2, 0, 21.33

Markus Näslund, f, Vancouver 0, 0, 2, 0, +1, 18.57

Henrik Sedin, f, Vancouver 0, 1, 1, 0, +1, 21.11

Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 1, 7, 0, +1, 22.05

Matchen: Det var andremålvakternas match när Edmonton Oilers tog emot Vancouver Canucks och både Mathieu Garon och Curtis Sanford var på väg mot varsin nolla. Med endast tre och en halv minut kvar överlistade Oilers center Shawn Horcoff bortalagets målvakt och hela publiken i Rexall Place trodde att det var segermålet, men med 82 sekunder kvar kvitterade Canucks genom backen Mattias Öhlund. Canucks hade samtliga fem svenska spelare på isen när kvitteringen kom och det visar på vilket förtroende ledningen har för svenskkvintetten. Matchen inleddes i ett otroligt tempo och det dröjde över sju minuter innan den första avblåsningen kom. I straffavgörandet avgjorde Fernando Pisani, 30, för hemmalaget och det var den tionde segern på straffar för Oilers denna säsong. NHL-rekordet innehavs av Dallas Stars som säsongen 2005-06 vann 12 matcher efter straffar. Canucks förstemålvakt Roberto Luongo missade sin fjärde raka match på grund av en revbensskada.

Los Angeles–Minnesota 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (3.48) Marian Gaborik 12 (Kim Johnsson, Martin Skoula).

Andra perioden: 0–2 (6.06) Brian Rolston 11 (Kurtis Foster, Pierre-Marc Bouchard) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1–2 (18.48) Rob Blake 2 (Mike Cammalleri, Patrick O'Sullivan) spel sex mot fem.

Skott: 36–24 (12–10, 13–6, 11–8).

Utvisningar, Los Angeles: 9 x 2 min. Minnesota: 9 x 2 min.

Publik: 16 648 (i Staples Center).

Målvakter: Los Angeles: Jean-Sebastien Aubin 91,7%, istid 58.13 Minnesota: Josh Harding 97,2%, istid 59.56

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 1, 1, 2, +1, 24.15

Matchen: Minnesota Wild kopplade ett tidigt grepp om matchen mot Los Angeles Kings när slovaken Marian Gaborik – framspelad av backen Kim Johnsson – gjorde 1-0 redan efter 3.48. När sedan Brian Rolston ökade på till 2-0 i spel fem mot tre var uppförsbacken stor för Kings, speciellt som målvakten Josh Harding visade upp sitt bästa spel. I slutminuterna tog hemmalaget ut målvakten Jean-Sebastien Aubin och satsade allt framåt och med 72 sekunder kvar reducerade veteranbacken Rob Blake, 38, efter att pucken tagit på hans skridsko och gått in i bortamålet. Kings fick tillbaka vänsterforwarden Alexander Frolov efter 11 matchers skadefrånvaro.