Reprisen som ”Henke” inte ville uppleva

Publicerad 2018-10-29

NEW YORK. En gammal bekant förstörde Henrik Lundqvists besök i Hollywood under söndagen.

När 55 sekunder återstod av matchen klev LA Kings-backen Alex Martinez upp och stänkte in den avgörande pucken bakom Rangers svenske målvaktsstjärna – precis som i sista Stanley Cup-finalen 2014…

– Otroligt jobbigt sätt att förlora på, suckar ”Henke”.

Insatserna var högre den gången, när Alec Martinez knappa femton minuter in i den andra övertidsperioden i sjätte finalen trettonde juni 2014 dök upp vid Henrik Lundqvists vänstra stolpe och stötte in en retur, för det målet innebar ju att LA Kings vann Stanley Cup.

Bröt dyster svit

Men med tanke på att det favorittippade Kalifornien-laget hade sex raka förluster bakom sig inför söndagsmatinén i Staples Center blev han nästa lika glad när han nu , med mindre än en minut kvar av matchen, seglade in över exakt samma blålinje och prickade in 4-3 på samma målvakt.

– Ja, det här behövde vi verkligen. Fantastiskt skönt, säger han till Fox Sports.

”Henke” deppad

Och Lundqvist blev nästan lika bedrövad, enär även Rangers är i akut behov av segrar – och dels hade 2-0-ledning efter halva matchen, dels kvitterade till 3-3 med mindre än fem minuter kvar.

– Ja, det här var ett otroligt jobbigt sätt att förlora på, säger en lågmäld ”Henke” mycket riktigt till MSG-kanalen efter slutsignalen.

– Man måste vinna när man har tvåmålsledning, men vi tog för många utvisningar i svåra lägen och hittade ett sätt att förlora istället för tvärtom. Det känns tufft, det är genom att vinna ett lag skaffar sig självförtroende, men vi kan bara bita ihop och försöka komma igen.

Kings svenske forward Adrian Kempe hade en assist i matchen.

Söndagens skräll:

Detroit Red Wings lyckades slå Dallas Stars hemma i Little Caesars Arena - med 4–2.

Jonathan Ericsson gjorde sitt första mål för säsongen och såväl Niklas Kronwall som Gustav Nyquist stod för assist.

John Klingberg stänkte å sin sida in sjätte målet för säsongen, varmed han rycker åt sig ensam ledning i backarnas målliga - och svarade också för en framspelning

Finländske stjärnan Sebastian Ahos magnifika säsongsstart fortsätter. Han assisterade till ännu ett mål signerat radarpartnern Teuvo Teräväinen när Carolina Hurricanes tog emot New York Islanders på söndagskvällen.

Därmed har han gjort poäng i elva matcher i rad.

Det är inte bara längsta sviten i NHL. Det är tangerat klubbrekord.

Till seger räckte det dock inte den här gången. Islanders vann den tajta matchen med 2-1.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se