Florida överraskade mästaren i underlig match

Publicerad 2018-10-20

Överlägsna i period 1 och 4–1.

Överkörda i period 2 och 5–4.

Övertid? Ja, en mållös sådan.

Överlyckliga till slut: Florida efter säsongens första seger – 6–5 mot mästaren Washington.

– Underbart, sa straffhjälten Jonathan Huberdeau.

Ja, det var ett överraskande resultat och en underlig match som fansen i Capital One Arena i Washington fick bevittna.

Regerande Stanley Cup-mästarna var märkligt tama och Florida gick från 1–1 till 4–1 inom loppet av knappt tre minuter i slutet av den första perioden.

Braden Holtby i Caps-kassen byttes ut i pausen och ersattes av Pheonix Copley.

Det tände Washington.

2–4 kom, 3–4 likaså och Devante Smith-Pelly satte kvitteringen efter 13 minuter.

Då bytte även Florida keeper. Ut med James Reimer, in med MIchael Hutchinson.

Capitals hade bud på ett ledningsmål också, men i stället kunde Florida göra 5–4 i spel fem mot tre.

”Bäckis” kvitterade och brände

Det höll sig nästan matchtiden ut, men med 1.25 kvar stötte Nicklas Bäckström in pucken från nära håll i spel sex mot fyra – svenskens andra mål i höst.

Förlängningen blev mållös, trots jättelägen för Alex Ovetjkin och Nicklas Bäckström, och sedan glänste flera spelare med läckra straffar.

Men ”Ovie” och ”Bäckis” missade även här och då kunde Jonathan Huberdeau avgöra för pantrarna i den fjärde omgången.

– Vi behövde verkligen denna seger, sa Huberdeau med ett skratt till Fox.

Och fortsatte:

– Jag var skraj ett tag i tredje när de tryckte på, men vi höll oss till matchplanen. En underbar seger. En känsla av lättnad, helt klart. Nu får vi fortsätta och ta ännu en vinst i morgon.

Panthers spelar back-to-back, alltså – i natt mot jumbon Detroit hemma i Sunrise.

Dallas har det tufft. I morse kom tredje raka förlusten – hemma mot Minnesota.

Det var mållöst efter två perioder, men bara 36 sekunder in i den tredje styrde Stars Jason Spezza in rookiebacken Miro Heiskanens skott.

Islossning? Ja, för Wild.

Backarna Matt Dumba och Ryan Suter gjorde 1–1 och 1–2. Zach Parise satte sedan trean i tomt mål.

Nashville vann med 5–3 borta mot Calgary.

Elias Lindholm hade 1+1 för Flames och Filip Forsberg detsamma för Predators.

Forsbergs mål, femte för säsongen, kom i tom kasse med 32 sekunder kvar.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se