Brynäs höll nollan för tredje matchen i rad

Publicerad 2021-12-28

Brynäs vann med 4–0.

Har ni hört den förut?

För tredje matchen i följd vann Gävlelaget med detta resultat och finländaren Veini Vehviläinens intakta nolla är nu 190 minuter gammal.

– Vi får tidig utdelning och spelar smart efter 2–0, säger tvåmålsskytten Nicklas Danielsson till C More.

Under de senaste tio omgångarna i SHL är Brynäs ett av ligans formstarkaste lag. En stor del i den fina formen har deras finländska målvakt, Veini Vehviläinen.

Inför kvällens match i Örebro hade Vehviläinen hållit nollan i två raka matcher när Gävlelaget besegrat både Frölunda och Malmö med 4–0.

Det var i drabbningen dessförinnan mot Färjestad som Brynäs senast släppte in ett mål. Då vann Karlstadslaget en jämn historia med 2–1 där avgörandet kom med tio minuter kvar att spela.

Det innebär att Vehviläinens intakta nolla nu är uppe i 190 minuter och 13 sekunder. Håller han nollan ytterligare 14,5 minut mot Färjestad på torsdag, tar han över rekordet för den längsta intakta nollan i SHL-historien.

Danielsson inledde

Under tisdagskvällen i Närke var det Nicklas Danielsson som inledde målskyttet i den första perioden, detta i numerärt överläge.

När Adam Pettersson sedan fem minuter senare utökade till 2–0, hade Brynäs satt sig i en ordentlig förarposition från en annars ganska stängd förstaperiod.

Brynäs storspelande målvakt, Veini Vehviläinen.

Klar seger

Efter en mållös mittperiod var det säkert många på de restriktionsprydda läktarna i Behrn Arena som hoppades på att få se ett hemmalag som skulle gå för både en reducering och kvittering i den tredje perioden.

Men det blev precis tvärtom.

Nicklas Danielsson gjorde sitt andra mål i matchen innan finländaren Oula Palve utökade till 4–0 när han i numerärt överläge hittade luckan mellan benskydden på Jhonas Enroth.

– Vi får tidig utdelning och spelar smart efter 2–0. De kommer inte till några jättefarliga chanser samtidigt som vi utnyttjar våra lägen, sa Danielsson till C More efteråt.

Slutresultatet blev åter 4–0 för Brynäs som nu klev om Linköping i SHL-tabellen upp på en tiondeplats.