Elias Petterssons nya poängshow

Uppdaterad 2019-03-18 | Publicerad 2019-02-15

NEW YORK. Elias Pettersson lyste ikapp med Hollywoods stjärnor när Vancouver Canucks slog LA Kings i natt.

Han gjorde ett snyggt powerplay-mål, spelade fram till den avgörande kvitteringen i slutminuterna och blev till sist en av gästernas straffhjältar.

Los Angeles och Hollywood är gjort för stjärnor, så det gick att ana att Elias Pettersson skulle trivas när Canucks checkade in på Staples Center i downtown LA.

Mycket riktigt.

Super-rookien från Ånge var isens kung och bidrog på alla möjliga sätt och vis.

Först svepte han in ett förträffligt dragskott i ett powerplay i mitten av första perioden. Sedan krigade han fram passningen innan Adam Gaudettes 3-3-kvittering när en och en halv minut återstod av ordinarie matchtid. Och så blev en av av hjältarna under straffavgörandet. Elias stormade fram mot Jonathan Quick och praktiskt taget vräkte in pucken.

Även Jacob Markström hade ännu en förträfflig kväll och stoppade 35 skott.

Med segern tog sig Canucks tillbaka upp till tröskeln till slutspelet igen. De står på samma poäng som Minnesota, strax över strecket, men har två matcher fler spelade.

Washington Capitals svarade för en av säsongens finaste insatser i San Jose tidigt på fredagsmorgonen, svensk tid, och slog de formstarka hajarna med 5-1.

TJ Oshie gjorde två mål och nådde därmed milstolpen 500 poäng. Nicklas Bäckström spelade fram till ett av de målen, samt till ytterligare ett , signerat Jakub Vrana. Alex Ovetjkin pangade också in en puck och ståtar nu med sammanlagt 39 den här säsongen.

Både William Karlsson och Oscar Lindberg nätade för Golden Knights under Toronto Maple Leafs besök på Strippen i natt – men förgäves.

Maple Leafs flög över T-Mobile-isen och vann med 6-3.

Andreas Johnsson gjorde sitt femtonde mål i första perioden, assisterad av William Nylander, men åkte senare på en knätackling av Vegas-backen Brayden McNabb och tvingades avbryta matchen.

Leafs-stjärnan Auston Matthews gjorde NHL-karriärens hundrade mål.