”Vi har mycket att tacka Jhonas för”

Succébacken John Klingberg gjorde två nya poäng.

Men Jhonas Enroth stal showen och stoppade Dallas Stars med 38 räddningar.

– Vi har mycket att tacka Jhonas för, säger Buffalo-forwarden Tyler Ennis enligt nhl.com.

Natten till onsdag räddade Jhonas Enroth 32 skott när Buffalo Sabres vann mot Montreal Canadiens, tog sina första poäng på 15 matcher och avslutade den längsta förlustsviten i klubbens historia.

I natt ledde målvakten NHL-jumbon till en ny seger.

”Spelade inte fantastiskt”

Trots att Dallas Stars totalt vann skotten med hela 40-24 hade svenskkollegan på Anders Lindbäck fått vittja nätet tre gånger innan Enroth tvingades kapitulera för första gången i matchen.

I slutet av den andra perioden spelade John Klingberg fram till Dallas 1-3-reducering och i den tredje perioden stod backen för en ny framspelning till 2-3-målet.

Men fler än två mål släppte inte Enroth förbi sig, trots hård uppvaktning från Dallas. I den andra perioden fick han Ryan Garbutts klubba i huvudet, men reste sig och räddade totalt 38 skott. Med det blev stor matchhjälte tillsammans med forwarden Chris Stewart, som gjorde tre assist.

– Jag tycker att vi har varit riktigt bra de tre senaste matcherna. Det här var en stabil match. Jag tycker inte att vi spelade fantastiskt, men det var bra nog för att vinna och det är det som spelar roll. Det är alltid en skön känsla i omklädningsrummet när man samlat ihop några segrar, säger Jhonas Enroth till nhl.com.

Hyllas av lagkamraten

Samtidigt öser lagkamraten Tyler Ennis beröm över sin målvakt.

– Vi har mycket att tacka Jhonas för. Han spelade fantastiskt i kväll och har gjort det hela säsongen. Vi fick en tidig ledning och sedan vann Jhonas matchen åt oss. Det var lite likt matchen mot Montreal. Vi spelade bra i två perioder och sedan var det som att Jhonas stal showen i den tredje perioden, säger forwarden.

För John Klingberg betyder de två passningspoängen att han närmar sig förstaplatsen i poängligan för rookiebackar. Klingberg, som gjort 27 poäng på 38 matcher, är nu bara två poäng bakom All Star-backen Aaron Ekblad, trots att han spelat tolv matcher färre.

Daniel Sedin hittade nätet i power play – Henrik noterades för en assist till målet, så klart – och blev därmed historisk som den spelare i Vancouver Canucks i historia som gjort flest power play-mål. Sedin har nu gjort 115 mål i numerärt överläge, ett mer än Markus Näslund.

Backen Alexander Edler stod för en assist Vancouvers 5-0-kross mot Pittsburgh.

Boston Bruins coach, Claude Julien, parade ihop Loui Eriksson och Carl Söderberg inför den tredje perioden mot New York Islanders.

Ett vinnande drag skulle det visa sig.

Med mindre än åtta minuter kvar att spela satte Eriksson avgörandet, och Söderberg noterades för en assist till målet, i Bostons 2-1-seger.

Oliver Ekman-Larsson hittade nätet för sextonde gången den här säsongen och har nu slagit personligt målrekord i NHL. Men trots svenskens fullträff föll Arizona Coyotes mot Detroit Red Wings med 1-3. Niklas Kronwall gjorde en assist för Detroit.

En annan svensk back som gjorde mål i natt var Victor Hedman. Men även Hedmans Tampa Bay Lightning åkte på en förlust. Los Angeles Kings vann matchen med 4-2.

Elias Lindholm stod för ett mål och en assist när Carolina Hurricanes knep en 5-4-seger mot San Jose Sharks. Passningspoängen var till Victor Rasks balja i öppen kasse.

För tredje gången den här säsongen skrev Jacob Josefsson in sig i målprotokollet. Men det var en klen tröst, då New Jersey Devils föll med hela 2-6 mot Montreal Canadiens.