Kaptenens förbannelse: ”Frustrerande”

Publicerad 2018-11-03

Erik Gustafsson jublade – i tron att han gjort sina två första mål för säsongen.

Efteråt stod han i katakomben och insåg att han förmodligen inte gjorde något.

– Det är en förbannelse, säger han och ler.

Luleå tog ledningen i den första perioden i derbyt mot Skellefteå och speakern ropade ut målskytten: den nyblivne lagkaptenen Erik Gustafsson.

I slutet av den andra perioden slog Gustafsson till igen. Han och laget jublade högt över 2-0.

Men videogranskningen visade att pucken passerade mållinjen bara några tiondelar efter att perioden var slut.

– Det var så typiskt. Jag borde ha satt det första skottet – då hade målet räknats.

Helt korrekt. Gustafsson sköt sitt första skott när fyra tiondelar återstod av perioden, men Skellefteås målvakt Mantas Armalis gjorde en otrolig räddning. När Gustafsson slog in returen var det för sent.

Och efter matchen var han inte sen att erkänna att det var något lurt även med det första målet.

– Jag tror inte jag är sist på den. Det målet var nog Jonas Berglunds. Jag såg att pucken ändrade riktning.

”Självklart vill man göra mål...”

Något som Berglund erkände efteråt. Han touchade pucken och borde i efterhand bli den officiella målskytten.

Vilket innebär att Gustafsson fortfarande väntar på att spräcka sin målnolla.

– Det är så typiskt. Självklart vill man göra mål. Men så länge laget vinner så känns det ändå helt okej.

Ja, Luleås storform höll i sig hela vägen till landslagsuppehållet – och har tagit laget från botten av tabellen hela vägen upp i serieledning.