Rookie-bjässen hjälte för Rangers

Publicerad 2024-02-25

NEW YORK. Han har under sina första fyra NHL-matcher varit inblandad i två slagsmål, fått ett matchstraff och tacklats så det dånat i sargerna.

Nu kan rookie-giganten Matt Rempe kalla sig matchhjälte också.

Den 2.07 meter långe och 111 kilo tunge kanadensaren satte avgörande målet när New York Rangers under lördagen tangerade klubbrekordet med tionde raka segern.

– Det känns helt overkligt, jublar han efter 2-1-segern mot Philadelphia.

Få NHL-karriärer har börjat på samma spektakulära sätt som Matt Rempes.

Han blev förra helgen förste spelaren någonsin att debutera i en utomhusmatch – och karriären hann pågå i exakt en sekund innan han var involverad i ett regelrätt slagsmål med Islanders-veteranen Matt Martin.

Några dygn senare fick han matchstraff för en dundrande tackling i New Jersey och – jo, han gjorde i sanning intryck även i lördagens matiné i Philadelphia.

Återigen hamnade jätten från Alberta i slagsmål redan i första bytet, den här gången mot Flyers-hårdingen Nicolas Deslauriers.

Matt Rempe i slagsmål med Nicolas Deslauriers.

Sedan blev han,osannolikt nog, matchhjälte.

”Det känns helt overkligt”

Den drygt två meter långe och 111 kilo 21-åringen stod sex och en halv minut in i tredje perioden parkerad framför en stackars Samuel Ersson som förstås inte såg ett skvatt och plötsligt gick ett Barclay Goodrow-skott in – via Rempes ena ben.

Det innebar 2-1-ledning för Rangers och resultatet stod sig sedan ända till slutsignalen.

Matt Rempe jublar efter sitt 2–1-mål.

– Jag kan knappt tro det. Det känns helt overkligt att få göra första NHL-målet på det viset, jublar ligans mest omsusade nykomling på många år i en tv-intervju direkt efteråt.

– Hur denna första vecka varit? Händelserik, kan man lugnt säga. Men jag älskar det. Det har var ju en väldigt speciell match också.

Det kan man lugnt säga. Segern var Rangers tionde raka och därmed tangerar de längsta segersviten i klubbens historia, satt 1939-1940 respektive 1972-1973.

Bratt matchvinnare – tre assist av Hedman

Jesper Bratt gjorde sitt viktigaste mål på hela säsongen När Jersey slog Montreal med 4-3 under lördagskvällen

För den 21:a fullträffen – som han fixade under en kontring i tredje perioden, genom att bryta in framför kassen från högerkanten – blev matchavgörande och tack vare denna seger har Devils fortfarande känning i det östra slutspelsracet.

Däremot är frågan om New York Islanders till sist blev avhängda denna sista februarihelg.

De åkte på ännu en förlust, med 4-2, hemma mot Tampa och har nu sju jobbiga poäng upp till strecket.

Victor Hedman stod för ännu en strålande insats för Bolts och bidrog med hela tre assist.

Detroit Red Wings börjar se lika potenta ut som under Henrik Zetterberg-åren senare delen av 00-talet.

De tog fjärde raka segern under lördagen, genom att helt sonika köra över St. Louis. Redan efter en period stod det 4-0 och till slut vann rödvingarna med 6-1.

Lucas Raymond svarade för två fina assist och Patrick Kane gjorde mål igen.