Skellefteå med ena benet i CHL-finalen

Uppdaterad 2024-01-10 | Publicerad 2024-01-09

Skellefteå AIK har tagit ett bastant grepp om ena finalbiljetten i CHL.

Detta efter en 4–2-seger i första semifinalen borta mot tjeckiska Vitkovice Ridera.

Skellefteås bortaturné för den här gången är över. Efter en hel vecka på bortais avslutades turnén med semifinal i Champions Hockey League mot Vitkovice Ridera.

Skellefteå som är det enda svenska laget kvar i turneringen, öppnade målskyttet tidigt i den första perioden genom Linus Lindström.

Hemmalaget kvitterade kort därefter och satte även ledningsmålet. Men innan den första perioden var slutspelad hann Skellefteå kvittera till 2–2, signerat Martins Dzierkals.

Stekhet Dylan Sikura bakom segern

Det var i den andra perioden som Skellefteå drog ifrån spelmässigt. Gästerna från Västerbotten utökade till 3–2, fem minuter in i perioden genom Pär Lindholm på pass från Dylan Sikura. Resultatet stod sig fram till den tredje perioden.

Då klev samma Dylan Sikura fram och sköt in 4–2 som också blev slutresultatet. Första ronden av två till Skellefteå, returmötet spelas nästa tisdag.