Hägg i slagsmål vid Philadelphiavinst

Publicerad 2020-03-05

Philadelphia är nära att gå upp i topp i Metropolitan division efter en seger mot Washington, som leder divisionen i NHL-ishockeyn.

Inga svenskmål i matchen – men väl ett slagsmål.

Det är jämnt i toppen på Metropolitan division, där de tre bästa lagen är automatiskt kvalificerade till slutspel.

I toppen tronar Washington på 86 poäng, men ned till tvåan Philadelphia är det nu bara en poängs skillnad, och tre poäng bakom ligger Pittsburgh på 82 poäng, med en match mindre spelad.

Divisionens två topplag gjorde upp i Washington, i ett bitvis stökigt möte. I slutet av andra perioden kastade Philadelphias Robert Hägg och hemmalagets Tom Wilson handskarna och pucklade på varandra med knytnävarna, innan domarna till slut kunde skilja kombattanterna åt.

Washingtons Tom Wilson fick ett visst övertag i slagsmålet med Philadelphias Robert Hägg.

Bakgrunden var en situation strax innan där Wilson försökte göra en ful tackling på Philadelphias lagkapten Claude Giroux, då Hägg kom till undsättning.

– All cred till Robert Hägg, det här är något han inte är van vid. Att stå upp för sin lagkamrat så här kommer att hyllas i båset, sa NBC:s kommentator i sändningen.

Philadelphias tränare Alain Vigneault var också nöjd efteråt.

– Våra killar stod upp bra i dag. Den här matchen visar viljan och karaktären i den här gruppen.

Sjunde i rad

Målmässigt var det Washington som tog ledningen i första perioden via Lars Eller. Carl Hagelin noterades för en assist. Därefter var det Philadelphia som var starkast och kunde gå till en andra periodvila med en 3–2-ledning. I sista perioden lyckades bortalaget få in två mål till, och vann matchen med 5–2.

Segern är Philadelphias sjunde i rad. Det är dessutom sjunde matchen i rad som Philadelphia gjort minst fyra mål, vilket inte har skett sedan säsongen 1992–1993.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se