Uppdaterad 2019-11-24 | Publicerad 2019-11-23

Djurgården besegrade svenska mästarna Luleå med 2–1.

Talangen Lova Blom satte första pucken för Dif.

– Det är extra kul att göra mål mot Luleå, säger 16-åringen.

Djurgården har ett tajt spelschema den här helgen, efter gårdagens vinst mot Modo (4–1) var det idag återigen dags att snöra på sig skridskorna för mötet mot de regerande mästarna Luleå.

Djurgården, som har elva vinster på de tolv senaste matcherna, lyckades spräcka nollan efter 10 minuter in i första halvlek genom 16-åriga talangen Lova Blom. Det blev hennes tredje fullträff i höst.

– Det är alltid extra kul att göra mål mot Luleå, säger forwarden.

För Bloms del är det första säsongen i SDHL – en liga hon upplever som jämn.

– Det är alltid en tuff match vilket lag man än möter och det ger spänning tycker jag.

Luleå blåste liv i matchen

I andra periodens 15:e minut ökade Sarah Bujold på ledningen för Djurgården.

Stockholmslaget hade sedan några chanser att punktera matchen, bland annat brände Jennifer Wakefield en straff i ribban. Men istället blev det Luleå som blåste nytt liv i matchen när Petra Nieminen reducerade för mästarna.

Matchen slutade 2–1 till Djurgården som därmed fortsätter sitt segertåg.

Lova Blom tror att Djurgårdens framfart i årets SDHL beror på lagets sammanhållning.

– Vi har fått spela ihop oss och vi spelar för varandra. Vi har väldigt kul tillsammans och bra sammanhållning utanför isen vilket vi tar med oss ut på isen, säger hon efter matchen.

Djurgården är nu tvåa i en haltande tabell. Serieledarna HV71 ligger 13 poäng före med en match mer spelad.