Leksand nära negativt kval efter ny förlust

Det var tänkt att laget skulle vara med och slåss i toppen.

I stället är Leksand nu endast tre poäng från negativt kval.

I Småland vann Tingsryd med 5–3.

Leksand har haft en tung säsong så långt, både på och utanför planen.

Laget har bytt tränare, haft en förlustrad på nio raka matcher och dessutom har forwarden Tobias Forsberg skadat sig illa.

Senast mot Västerås förlorade laget med 1–3 och i kväll kom nästa smäll för dalalaget.

Martin Karlsson satte förvisso ledningsmålet tidigt i matchen men sedan tog Tingsryd över tillställningen.

Kattens lek med råttan

Daniel Öhrn och Filip Owesson såg till att vända på steken innan Joachim Nermark utökade till 3–1.

Sedan var det kattens lek med råttan.

Linus Persson reducerade – Gustav Olhaver utökade.

Jon Knuts reducerade – Joakim Axman utökade.

Matchen slutade 5–3 till Tingsryd och förlusten var blytung för Leksand.

Dalagänget, som inför säsongen tippades vara med i och slåss i toppen av tabellen, är nu endast tre poäng från negativt kval – men har ett koppel lag mellan sig och Almtuna som just nu ligger näst sist.

Härnäst för Leksand väntar Karlskoga hemma på lördag.

Södertälje tog en riktig skalp mot serieledaren Oskarshamn. På hemmaplan vann man med 4–2 efter att tre av målen kommit i den tredje perioden. Poängkungen Nicolai Meyer blev stor matchvinnare då han gjorde såväl 2–1 som 3–2-målet. Christoffer Liljewall satte sedan spiken i kistan drygt en minut från slutet.