AIK fick en drömstart mot Almtuna.

Sen kom kollapsen.

2-0 förvandlades – till 2-4.

AIK Ishockey

AIK har fått en bra start på säsongen och borta mot Almtuna fortsatte man på den inslagna vägen genom att gå ifrån till en snabb 2-0-ledning. Två power play-mål av Anton Holm och Christian Sandberg inom loppet av 59 sekunder bäddade för ännu en trepoängare.

Så blev det inte.

Almtuna kom tillbaka – med full kraft.

Fyra raka Almtuna-mål

Viktor Hertzberg inledde upphämtningen när han satte 2-1 sex minuter in i den andra perioden och kort efteråt kvitterade Tobias Hage till 2-2.

Halvvägs in i den tredje perioden fullbordade Alexander Lunsjö vändningen till 3-2 – och bara 25 sekunder senare satte Fredrik Forsberg 4-2 (slutresultatet) till Almtuna.

Sviten bruten

Detta var AIK:s första förlust på ordinarie tid den här säsongen.

Man ligger tvåa i tabellen på 23 inspelade poäng. Dock har jagande Oskarshamn (fyra poäng bakom) tre matcher mindre spelade.

Almtuna klättrar till en åttonde plats.

Modo vann mot Västerås med 4–3 och toppar tabellen före AIK med bättre målskillnad. Henrik Björklund gjorde två mål och en assist för hemmalaget från Örnsköldsvik.