Det var tungan på vågen för HV71 i 3–2-segern hemma mot Brynäs.

Önerud gjorde två mål – varav ett var matchavgörande.

Brynäs IF
HV71

Simon Önerud har varit i gott slag för ett formstarkt HV71 den senaste tiden. 31-åringens två mål betyder att han nu har gjort fem poäng på sina fyra senaste matcher, och i lördagens SHL-match spelade han huvudrollen.

Marcus Ersson gav visserligen Brynäs ledningen i den första perioden. Men en kvittering kom genom Martin Thörnberg och med sex minuter kvar av första perioden klev Önerud fram för första gången.

Välplacerad i slottet fick han en passning från Thörnberg och kunde med ett direktskott skjuta in ledningsmålet i numerärt överläge.

Hemmalagets 2–1-ledning stod sig länge men 10.53 in i tredje perioden kvitterade Greg Scott för Brynäs efter att ha kommit fri med HV-målvakten Hugo Alnefelt.

Höll sig framme igen

Men Önerud skulle hålla sig framme igen. Med ett hårt direktskott fastställde 31-åringen slutresultatet till 3–2 med fem minuter kvar att spela.

– Det är en tuff match med mycket utvisningar åt båda håll. Vi får slita hårt, men grymt skönt att vi tar ledningen när de ändå gör en så pass sen kvittering, säger Önerud till C More.

Brynäs tränare Magnus Sundquist:

– Det har varit bra länge så jag orkar inte ta de här hedersamma förlusterna. Jag är besviken på att vi inte vinner matchen helt enkelt.