Mardröm i Johanssons NHL-debut

Publicerad 2020-02-07

Målvakten Jonas Johansson, 24, fick göra NHL-debut från start i natt.

Det gick... inte så bra.

Hans Buffalo förlorade mot superjumbon Detroit – som bara avlossade 21 skott – med 3–4 efter straffar.

– Vi kan absolut inte vara nöjda med detta, säger Sabres-tränaren Ralph Krueger.

Den Brynäs-fostrade Johansson fick i Linus Ullmarks skadefrånvaro och andremålvakten Carter Huttons formsvacka debutera från start.

Motståndet var på förhand det bästa möjliga hemma i Keybank Center. Jumbon Detroit hade endast vunnit 12 av 54 matcher och blivit nollat i de två senaste (0–3 mot Philadelphia och 0–1 mot New York Rangers).

Men i natt tog det Dylan Larkin bara 4.23 för att överlista Jonas Johansson.

”Puh, äntligen”

Larkin gjorde även 0–2 med blott 0,2 sekunder kvar av den första perioden, ett resultat som höll sig över period två också.

I tredje reste sig Buffalo och både reducerade och kvitterade innan Tyler Bertuzzi i powerplay gjorde 3–2 för Detroit.

Men när Johansson togs ut i slutminuten kvitterade Evan Rodrigues. Förlängningen blev mållös och i sin första NHL-start fick Jonas Johansson även vara med om en första straffläggning.

Där slog Dylan Larkin till igen och grundlurade debutanten på den första straffen. Och när Andreas Athanasiou även satte Detroits andra straff efter två Sabres-missar var matchen överr.

– Puh, äntligen. En total lagseger. Alla njuter nu och vi måste fortsätta på det här sättet, säger Larkin efter Detroits första seger på tio matcher.

Debutant i Detroit också

Jonas Johansson räddade 18 av 21 skott. I förra matchen, mot Colorado, fick han hoppa in när Carter Hutton blev utbytt och tog då 13 av 14 skott.

– Vi kan absolut inte vara nöjda med detta, att förlora efter straffar. Huvudanledningen är alla missade chanser. Det var starkt att komma igen vid två tillfällen, men vi borde inte ens ha försatt oss i det läget, säger tränaren Ralph Krueger.

Det fanns en svensk NHL-debutant även hos bortalaget. Backen Gustav Lindström fick 12.07 minuters speltid och noterades för –1 i plus/minus.

Lindström och Johansson var faktiskt lagkamrater i hockeyallsvenskan och Almtuna säsongen 2016/17.

Hedman bakom tre mål.

Victor Hedman var het i Tampas 4–2-seger mot Pittsburgh och noterades för tre assist.

Annars handlade det mest om ryssar.

Nikita Kucherov, 26, spelade sin 500:e NHL-match och stod för både mål och assist. Och målvakten Andrei Vasilevskiy förlängde sin poängsvit till 17 matcher – bäst i klubbens historia – efter att ha räddat 29 skott.

Mer?

Jodå, Mikhail Sergachev hittade också nätet för Lightning och Evgeni Malkin detsamma för Penguins.

Det var svenskt även i Ottawas mål i natt. Men trots 30 räddningar var Marcus Högberg, och övriga i Senators chanslösa mot Colorado.

”Avs” vann med 4–1, lagets första triumf i den kanadensiska huvudstaden sedan 2016.

Vegas körde över Florida på bortais och vann med 7–2. Mark Stone stod för två mål och två assist.

Montreal slog Anaheim hemma med 3–2 efter förlängning, Jakob Silfverberg gjorde ett av bortalagets mål.

New York Islanders vände 0–2 efter den första perioden hemma mot Los Angeles och vann med 5–3. Kieffer Bellows, 21, stod för både NHL-karriärens första och andra fullträff.

Och så är det många som undrar vad Philadelphia pysslade med i natt.

De inte bara förlorade hemma mot bottenlaget New Jersey – de föll med 0–5! Miles Wood gjorde det två sista målen för Devils.

Winnipeg tog en tung seger borta mot mästaren St Louis. 4–2 blev det efter att Patrik Laine gjort säsongens 20:e mål.

Carl Gunnarsson satte ett av Blues tröstmål.

Mer finskt. Sebastian Aho gjorde två av målen – nummer 28 och 29 för säsongen – när Carolina vann med 5–3 borta mot Arizona.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se