Danmarks mardröm – efter mål i sista sekunden

Uppdaterad 2022-08-31 | Publicerad 2022-08-30

Danmark var en sekund i från kvartsfinal i hockey-VM.

Då gjorde Tysklands Tanja Eisenschmid mål.

I stället åker danskorna ut ur A-VM.

Förutsättningarna var tydliga inför tisdagens avgörande gruppspelsmatch. Danmark behövde plocka minst en poäng mot Tyskland för att säkra en plats i VM-kvartsfinal.

Värdnationen tog också ledningen i den första perioden genom Josefine Høegh Persson, men Tyskland kvitterade några minuter senare.

Danskorna återtog sedan ledningen i den andra perioden, och det var först mot slutet av matchen som det började bli riktigt dramatiskt.

PLUS: Charles, 75: ”DET är bättre än gymmet”

Avgjorde med en sekund kvar

Laura Kluge skickade in 2–2 med drygt fyra minuter kvar av ordinarie tid. Matchen såg ut att gå mot förlängning och därmed en säkrad kvartsfinalplats för Danmark.

Tyskorna behövde dock gå framåt, då en en poäng skulle innebära sistaplatsen i grupp B och därmed degradering från A-VM.

Med en sekund kvar att spela utbröt ett tyskt glädjevrål när Tanja Eisenschmid sköt in 3–2 i matchen. Målet innebär att tyskorna behåller sin plats i A-VM.

Desto dystrare för Danmark, vars spelare såg förkrossade ut av det sena avgörandet. Spelarna föll ner till isen i tårar efter 3–2-målet. Nu väntar spel i B-VM nästa säsong för danskornas del.

I och med kvällens resultat kommer Ungern att ställas mot USA i kvartsfinal, medan Tyskland spelat färdigt i mästerskapet.