Djurgården satte sex mål – men förlorade

Det var svängdörrar i försvaren och känslorna svallade efter slutsignalen.

När krutröken lagt sig hade HV71 besegrat Djurgården med osannolika 7–6.

– Det var nära att vi hann ifatt igen, säger Djurgårdens tränare Hardy Nilsson.

– Vi redde ut det till slut, säger HV:s tränare Janne Karlsson lättat.

Djurgården vann Nordic Trophy, men när elitserien drog igång fick nygamle tränaren Hardy Nilsson en mardrömsstart.

Redan efter 11.25 ledde HV71 med 3–0. Skyttekungen Jukka Voutilainen petade in första målet, David Ullström vallade in tvåan via olycklige Djurgårdsbacken Marcus Ragnarssons ben och bara 15 sekunder efter det pricksköt veteranen Johan Davidsson in 3–0.

Hardy Nilsson tog omgående en timeout och utskällningen tog skruv. Andreas Engquist reducerade inför andra perioden och tände ett hopp.

– De fick tre flytmål. Men nu är det öppet, vi är inne i det igen, sa Ragnarsson i Canal plus i periodpausen.

Två missnöjda lag

Ragnarsson fick rätt i den andra perioden, där Djurgården mycket starkt vände till 4–3 genom tre power play-mål.

Timmy Pettersson lyfte in reduceringen i nättaket, Michael Holmqvist direktsköt kvitteringen på brorsan Andreas passning och Marcus Krüger pricksköt 4–3 mellan benen på Stefan Liv. Vändningen tog tre minuter och tre sekunder.

Nu var det HV-tränaren Janne Karlssons tur att ta en lyckad timeout. Innan andra perioden var över hade Teemu Laine kvitterat och Björn Melin gett HV ledningen på ett friläge.

– Det är ganska rolig hockey att spela, men samtidigt tror jag att det är två lag som inte är speciellt nöjda med den här perioden. Båda lagen anser nog att man släppt in det andra laget i matchen, sa HV:s Johan Davidsson till Canal plus inför tredje perioden.

Stolpskott från kvittering

Där fortsatte matchen att svänga – minst sagt. Unge Marcus Krüger kvitterade med sitt andra mål för kvällen, men David Petrasek svarade med att skjuta 6–5 i spel fem mot tre. Och när Teemu Laine satte 7–5 med tre minuter kvar trodde många att matchen var avgjord.

Men icke – Djurgården pressade in en reducering och på slutet var Christian ”Fimpen” Eklund bara ett stolpskott från att kvittera.

Men HV höll undan och vann målfesten med 7–6. På slutsignalen crosscheckade Pasi Puistola Jimmie Ölvestad i ryggen och fick matchstraff.

– Vi gjorde sex mål, det är mycket bra i Jönköping. Men HV är ett väldigt bra lag med Sveriges bästa power play, säger Djurgårdens tränare Hardy Nilsson till Canal plus.

– Vi får vara väldigt glada för de här tre poängen, säger HV-tränaren Janne Karlsson till Canal plus.