Rasmus Dahlin gjorde sitt 50:e NHL-mål

Publicerad 2023-11-20

1+2.

Rasmus Dahlin låg bakom allt när hans Buffalo Sabres slog Chicago Blackhawks med 3–2.

– Vilken match han gjorde, säger tränaren Don Granato.

Matchen i United Center i Chicago var bara fem minuter gammal när den svenske stjärnbacken lämnades helt ren i slottet och avslutade intill den bortre stolpen till 1–0.

Dahlins 50:e fullträff i NHL.

– Jag tänkte inte utan gick bara på instinkt, säger han till nhl.com.

Låg bakom allt

Chicago kvitterade men Buffalo tog tillbaka ledningen i mitten av den andra perioden.

Även den här gången efter storspel från Rasmus Dahlin.

Den tidigare Frölundaspelaren lurade försvaret att han skulle skjuta – men frispelade istället Jeff Skinner som stått och lurat bakom den förlängda mållinjen.

”Framtida kapten”

Blackhawks draftetta Connor Bedard höll laget i matchen när han spelade fram till Philipp Kurashev som kvitterade till 2–2.

Men Buffalo svarade igen genom Erik Johnson som bröt in från vänster och sprättade upp den avgörande 3–2-pucken i nättaket.

Assist: Rasmus Dahlin.

– Han är det här lagets framtida lagkapten. Han är topp fem på sin position i ligan. Han är en så viktig del av det här laget, säger Johnson efter matchen.

– Det var inte vår bästa match, men vi tog de två poängen. Det är det jag tar med mig från den här matchen, säger Dahlin själv.

Buffalo Sabres ligger sexa i Atlantic Division. Chicago ligger åtta i Central Division.

Buffalos storstjärna och svenske back Rasmus Dahlin. Arkivbild.