Sverige fick aldrig hål på Mike Van De Meulenhof i kvartsfinalen.

Men mot Portugal stod målvakten för en svajig insats i U17-EM:s semifinal.

Portugal vann med 2–0 och är klart för final i Azerbajdzjan.

Trots att Sverige visade prov på styrka när laget tog sig vidare från en av U17-EM:s svåraste grupper, med Frankrike, Danmark och England, blev det ett snopet respass i den efterföljande kvartsfinalen.

Joel Asoro & co lyckades inte överlista den nederländske målvakten Mike Van De Meulenhof och föll med 1–0.

I semifinalen mot Portugal däremot var burväktaren inte lika säker. I första halvlek kom han inte ut på en frispark som nickskarvades in i nät av Jose Gomes i den 25:e minuten.

Målvaktstabbe punkterade matchen

Och i den andra halvleken skulle den stora missen komma.

Portugals Diogo Dalot utmanade vid straffområdets högersida i den 56:e minuten, fick skottläge efter att ha dragit ett par överstegsfinter och sköt in 2–0 från dålig vinkel.

Bollen hittade in mitt i mål förbi en felplacerad Mike Van De Meulenhof.

Portugal är därmed klara för final i U17-EM som spelas den 21 maj i Baku.

Där får laget möta antingen Tyskland eller Spanien som möts i den andra semifinalen.