Glädjebeskedet: Victor Hedman tillbaka i träning

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Hedman är tillbaka i träning för Tampa Bay Lightning.

NHL-matcherna mot Buffalo Sabres i Globen är viktiga för honom.

– Det kändes väldigt skönt att få vara på isen i dag, säger den 28-årige backen.

Tampa Bay Lightning anlände till Stockholm i söndags.

Victor Hedman har missat de två inledande träningarna på svensk mark.

Det var i förra tisdagens match borta mot New York Rangers som den svenske backstjärnan åkte på en underkroppsskada.

Han missade sedan bortamatcherna mot New Jersey Devils och New York Islanders inför resan till Sverige.

”Smart inte dum”

På tisdagens träning i Globen kunde Victor Hedman vara med i flera övningar på isen.

Spelsuget syntes lång väg, han var bland de första på isen och kände sig för i skridskoåkningen och med skott mot mål.

– Det kändes naturligtvis väldigt roligt att träna igen – det känns som ett steg framåt att jag kunde vara med på isen, men det är fortfarande dag till dag om jag kan spela. Jag är positiv, det gäller att fortsätta göra det jag gör och ta steg för steg – i dag var en bra dag, säger Victor Hedman.

Tidigare i veckan har han pratat om att det är en topp i hans karriär att komma med sin mångåriga NHL-klubb till Sverige och spela ligamatcher, att det är som en slutspelsmatch för honom och att det är något han sett mycket fram emot.

– Det är svårt att finna orden, sedan jag fick reda på att vi skulle hit har det funnits i bakhuvudet hela tiden. Att inte spela har aldrig riktigt funnits – även om de här två matcherna är oerhört speciella för mig så är jag nu i den här situationen och det gäller att vara smart och tänka på att det är en lång säsong, jag får vara smart och inte dum, säger Victor Hedman.

”Alltid speciellt”

De amerikanska journalisterna på plats har också flera frågor om Globen som arena.

– Globen är något speciellt, när jag växte upp var det där landslaget spelade och alla som spelar ishockey vet vad Globen är. Det var en dröm som gick i uppfyllelse att spela här första gången, det är alltid speciellt att komma tillbaka hit, säger Victor Hedman.

Att kunna vara med på tisdagens träning var en förutsättning för att det ska finnas en chans att spela matcherna mot Buffalo Sabres fredag och lördag.

– Vi får se hur han tar det här träningspasset. Vi har träningsledigt under onsdagen, om ni sedan ser honom på topp i vårt powerplay på torsdag är det gott tecken, säger huvudcoachen Jon Cooper.

Under onsdagen är det Buffalo Sabres som gör sin andra träning i Globen.

På torsdagen har båda lagen öppen träning då de möter fansen och skriver autografer, på fredag och lördag har de ”morning skate” innan matcherna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM