Hånades av publiken – firade efter fajten

Publicerad 2022-02-15

Örebros Robin Kovacs hånades av publiken efter att ha hamnat i gurgel med hemmalagets Jonathan Johnsson.

Då svarade forwarden genom att sträcka armarna i luften och fira.

Strax därpå gjorde Örebro två snabba mål – som ledde till seger.

Skellefteå kom till match med sex raka segrar på hemmaplan och hade siktet inställt på den sjunde.

Men för motståndet stod Örebro, som även de är har fin form.

Det var också gästerna som skulle ta ledningen tidigt. Juuso Puustinen skickade in pucken mellan benen på Gustaf Lindvall i hemmamålet och SAIK fick börja jaga.

Då gjorde den fina hemmaformen sig påmind.

Skellefteå stod för en blixtvändning och vände underläge till ledning på 24 (!) sekunder. Filip Sandberg kvitterade i power play innan Albin Sundsvik skickade in ledningspucken sekunder senare.

– Vi har bra passningslir och vinner många lösa puckar där ute. Sen lyckas jag få en klubba på den också så det var skönt, säger målskytten Filip Sandberg till C More.

Hånades av fansen – firade

Örebro skulle dock ha svar på tal. Strax efter att ÖHK kvitterat tryckte gästerna på för att ta ledningen. Efter avblåsning blev det gurgel och i centrum stod föga förvånade Örebros retsticka Robin Kovacs. Han ryckte och slet i visiret på hemmalagets Jonathan Johnsson.

Det gjorde publiken upprörd, som sjöng hånande ramsor om forwarden. Men Kovacs brydde sig inte nämnvärt, han svarade med att sträcka armarna i luften och fira.

ÖHK öste på och dominerade perioden ut. I paus stod det 4–2 till gästerna, ett resultat som också stod sig matchen ut. Segern var den första trepoängaren på bortais för Örebro sedan den 27 november.

– Vi hade som mål idag att ta med oss mentaliteten och attityden från den senaste hemmamatchen och vi gör det på ett fantastiskt fint sätt idag, säger Christopher Mastomäki efter matchen.

Robin Kovacs stod i händelsernas centrum.