Dramatisk avslutning i derbyt – Kalmar till playoff som nykomling

Publicerad 2019-02-18

Kalmar hade som nykomling allt i egna händer inför måndagens derby.

Men det var Nybro som skulle hålla i taktpinnen.

Efter en sen Kalmarkvittering kunde serieettan avgöra på straffar och är klara för playoff till Allsvenskan.

Hockeyettans serieetta Kalmar HC tog under måndagskvällen emot serietvåan Nybro Vikings i ett hett derby i östra Småland. En playoff-plats stod på spel och en Kalmarvinst skulle innebära att den var säkrad. Som nykomling.

Kalmar rivstartade och redan efter en minut tog laget ledningen genom Kim Runermark. Men innan perioden var slut hade Nybro både kvitterat och tagit ledningen. Med mindre än en minut kvar gjorde Johan Järlefelt 2–1 till Nybro.

Straff gav en väg tillbaka

Nybro kunde sedan även göra 3–1 tolv minuter in i den andra perioden.

Men Kalmar höll sig kvar i matchen och reducerade genom en elegant straff där Robin Dahlstedt får ner och sträcker sig runt Nybro-målvakten Alexander Johansson och petar in pucken via stolpen.

Med sju sekunder kvar av perioden kvitterade Kalmar i powerplay då genom Linus Dahlstedt, assisterad av bror Robin, och lagen fick gå till vila i lika-läge.

Arenan fick utrymmas

Under den andra periodpausen gick ett brandlarm i arenan som fick utrymmas. Enligt uppgifter var det ett brandlarm i en av kioskerna som hade larmat. Efter en kort tid kunde räddningstjänsten låta publiken återvända och den tredje perioden kunde spelas igång.

Ett Nybro som var piskat att vinna tog kommandot direkt i den tredje perioden och efter drygt 1.30 in kunde de också ta ledningen än en gång, denna gång genom Alex Ek.

Målvaktspelet avgjorde

Med endast 30 sekunder kvar av ordinarie matchtid kvitterade Kalmar genom Jesper Sellin och matchen gick till förlängning. Förlängningen blev mållös där Kalmar var närmast med en dubbelchans i slutet efter slarv av Nybroförsvaret.

Alexander Nilsson i Kalmarmålet storspelade under straffläggningen och ledde Kalmar till seger och laget är med en match kvar att spela redan klara för playoff efter att ha säkrat seriesegern.

Kalmar HC är klart för playoff till Allsvenskan efter segern mot Nybro.