Speakern hotade att bryta matchen

Här slåss Mif:s Ville Niemien och Hammarbys Dimitry Naumov.

Bråkigt på isen och på läktarna.

Det allsvenska mötet Bajen och Malmö var glödhett.

Speakern hotade att bryta matchen efter att Hammarby-fans slängt in saker på isen och i in Malmös spelarbås.

– Det är tur att inte min dotter var här och såg detta, sa Mif-tränaren Torgny Bendelin till Dagens Nyheters nätupplaga.

Seriefavoriten Malmö IF tog en väntad seger mot jumbon Hammarby med 4-2.

Men det var inte resultatet det pratades om efter matchen – utan skandalscenerna som utspelade sig i slutet av den andra perioden på Hovets is och läktare.

Bråkigt på isen och läktarna

I slutet av andra perioden vid ställningen 1–1 tände matchen till på allvar. Malmös stjärna Ville Nieminen hamnade i stort slagsmål med en Hammarbys Dimitry Naumov. Trots att Bajen-spelaren startade bråket, flydde han snabbt från slagfältet. Ytterligare spelare slogs och domaren tilldömde till slut matchstraff på Malmö-spelarna Ville Nieminen och Patrik Lundh samt Hammarbys Dimitry Naumov och Robin Jalkerud. Enligt domaren Björn Larsson blir det inga avstängningar för bråken.

Vakter snabbt på plats

Totalt 110 utvisningsminuter utdelades i den andra perioden som dessvärre innehöll ytterligare och beklagliga action-scener – men denna gång inte från isen utan från läktaren.

En skara Hammarby-fans försökte attackera Malmös spelarbås och speakern hotade att matchen skulle avbrytas om våldet fortsatte. Även delar av publiken hade adrenalin ut till fingertopparna och slängde in diverse föremål på isen.

– De lugnade ner sig snabbt. Vi känner igen dem, det är samma killar som går på fotboll, säger Hammarbys säkerhetschef Jonas Sandén till Dagens Nyheters nätupplaga.

Malmös tränare Bobo Simensen tyckte att händelsen var obehaglig:

– Det kändes skönt när vakterna var på plats så snabbt, säger han.

Lossnade i sista

Först i den sista perioden lossnade det för det forna elitserielaget Malmö, bland annat via två mål från Marcus Paulssons klubba. Segern med 4–2 innebär att fjärdeplacerade Malmö inte tappade allt för mycket mark till trean Västerås. Västerås ligger på samma poäng som Malmö men bättrade på fredagskvällen på sin målskillnad ytterligare gentemot skåningarna genom 7–2 mot Björklöven.