Forsberg fick stopp på Chicagos förlustsvit

Chicago hade inte vunnit på fem matcher.

Då klev Anton Forsberg, 25, fram när laget behövde det som mest.

Med svensken i mål kunde Blackhawks till sist få bukt med sin förlustsvit.

Tidigare i veckan blev det klart att Chicago missar slutspel för första gången på tio år.

Laget har den senaste tiden varit inne i en tung period och hade inför i natt bara vunnit två av de senaste tio matcherna.

Men i nattens möte mot New York Islanders fick fansen till sist anledning att jubla.

Gick länge inte att rubba

Efter två snabba mål av Patrick Kane (assisterad av Erik Gustafsson) och Brandon Saad i den andra perioden var Blackhawks på banan.

Forsberg höll tätt mellan stolparna och såg länge ut att få hålla nollan, men med knappt tre minuter kvar av matchen lyckades John Tavares hitta förbi med en puck.

Svensken stoppade i slutändan 28 skott och kunde åtminstone inkassera en seger i vinstkolumnen efter att Brent Seabrook avgjort matchen med 3–1 i öppen bur.

Tränaren kan tvingas bort efter fiaskosäsongen

Chicagos säsong har annars gått mestadels i moll och nu kommer uppgifter om att tränare Joel Quenneville kan få se sig om efter nya uppdrag till sommaren.

– Det är ingen hemlighet att general manager Scotty Bowman och Quenneville inte har den mest trivsamma av relationer just nu, menar experten Nick Kypreos.

Den trefaldiga Stanley Cup-mästaren ska enligt uppgifter ha två år kvar på sitt kontrakt och bör vara hett villebråd på tränarmarknaden om han och klubben skulle gå skilda vägar.

Vegas hade i natt chansen att säkra slutspelsplats men Colorados svenskar ville annat.

Först gav Carl Söderberg Avalanche en 1–0-ledning i första perioden innan matchen gick vidare till straffar.

Väl där klev Gabriel Landeskog fram och avgjorde matchen till Colorados fördel.

St. Louis tog i natt en ack så viktig seger i kampen om slutspelsplatserna i Western Conference.

Alexander Steen stod för ett mål och Patrik Berglund noterades för en passningspoäng när Columbus besegrades med 2–1.