Leksand föll mot Västervik – sjätte raka förlusten

Publicerad 2018-12-05

Det är kris i Leksand.

Borta mot Västervik kom lagets sjätte raka förlust i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet skrevs till 3–0.

– Vi är för bleka anfallsmässigt. Gör man noll mål vinner man inga hockeymatcher, säger tränaren Leif Carlsson i C More efter matchen.

Dalalaget växlade upp efter en medioker säsongsinledning och låg ett tag på en av de två kvalplatserna till SHL.

Men efter en tyngre period har Leksand sjunkit som en sten i tabellen och mot Västervik kom lagets sjätte (!) raka förlust på ordinarie tid.

Kellen Jones satte 1–0-pucken början av den andra perioden efter en läcker dragning – ett mål som länge såg ut att bli matchens enda.

”Gått troll i det”

– Det har gått troll i det hela. Vi skulle behöva ett mål för att lätta lite på axlarna, sa Jon Knuts till C More i pausen mellan den andra och tredje perioden.

Och bortalaget gav det en rejäl chans i den tredje perioden. De sista fem minuterna pressades Västervik tillbaka rejält – men utan resultat.

I stället satte Alexander Lindqvist Hansen 2–0 i tom målbur och av bara farten hann hemmalaget med ytterligare ett mål. Filip Suchý gjorde 3–0 med tolv sekunder kvar, även det i tom bur, vilket också blev slutresultatet.

– Vi hade pratat om att dra isär Västervik och försöka få puckar på mål men lyckas inte. Vi är alldeles för bleka anfallsmässigt, säger Leif Carlsson efter matchen.

C More: Hur ska ni vända på det här?

– Nu får vi smälta det här i kväll, och sedan har vi en bussresa via Stockholm till Örnsköldsvik för match borta mot Modo på fredag. Så det svaret får jag återkomma med.

I Uppsala gjorde Brynäs-lånet Joacim Eriksson comeback på isen med Almtuna. Och det gick minst sagt bra. Hemmalaget vann måstematchen mot bottenkonkurrenten Vita Hästen, och Ericsson höll nollan. Slutresultatet skrevs till 2–0.

Karlskoga, som vara nära att få kvala för att hålla sig kvar i fjol, verkar inte behöva oroa sig för det debaclet i år. Mot Karlskrona lyckades man vinna igen. Till slut blev det 3–5 och segern var värmlänningarnas sjätte på de sju senaste matcherna.

Om Karlskoga svarat för en succésäsong, vad ska man då säga om Västerås insats så långt? Under onsdagskvällen fick Tingsryd, som vunnit två raka i Nelson Garden arena, smaka på västmanlänningarnas superform. Nykomlingarna vann till slut med 2–5 efter att veteranen Fredrik Johansson svarat för två mål. Laget hänger därmed på i toppstriden.

I den hyperviktiga streckmatchen mellan Björklöven och Södertälje var det hemmalaget som drog det längsta strået. När Alexander Lindqvist satte 3–0 drygt två minuter från slutet var det klart. De tre poängen innebär att Björklöven distanserar sig från Södertälje – som ligger precis under Play In-strecket – med just tre poäng. Inför matchen låg de båda gängen nämligen på samma poäng (34).

Oskarshamn visade styrka när man vände och vann mot Pantern. Efter en tung period med fyra raka förluster är man åter inne på vinnarspåret. Niklas Heinerö fullbordade vändingen med sitt andra, och Oskarshamns tredje, mål för kvällen när han satte 3–2-pucken halvvägs in i den tredje perioden. Noterbart från Skåne var annars publiksiffran: endast 98 (!) personer kom för att se kvällens tillställning.