NHL-SVEPET: Florida på jakt efter tionde raka segern

Publicerad 2024-01-12

NEW YORK. De verkligt heta lagens långa sviter blev ännu längre, noterar vi i nattens NHL-svep.

NATTENS FÖRLÄNGDA KANONSVIT 1

Florida-katterna är utan tvekan hetast i östra konferensen och tog nionde raka segern hemma mot LA Kings.

Det var dock på håret den här gången. Mindre än en sekund återstod av förlängningen när ruskigt formstarke Sam Reinhart medelest en backhand vispade in 3-2 på Cam Talbot.

– Jag hörde publiken och visste att tiden höll på att rinna ut. Men saker och ting går vår väg nu, säger hjälten.

Dessförinnan hade Matthew Tkachuk kvitterat med drygt två minuter kvar – och han har nu siktet inställt på New Jersey på lördag kväll.

– Det enda vi tänker på är att vi ska vinna tio raka, förklarar han.

Oliver Ekman-Larsson bidrog med en assist, precis som gästernas Adrian Kempe.

NATTENS FÖRLÄNGDA KANONSVIT 2

Edmonton Oilers vann också nionde raka matchen, borta mot Detroit.

Men även i deras fall blev det dramatiskt. Först på övertid kunde backen Darnell Nurse smälla in avgörande 3-2.

– Det är tangerat klubbrekord och med tanke på vilka lag vi hade på 80-talet är ju det lite chockerande, men det känns förstås bra. Vi måste dock fortsätta samla på oss vinster, säger coachen Kris Knoblauch.

Connor McDavid gjorde sitt sextonde mål efter en sedvanligt makalös soloprestation i mitten av tredje perioden och Lucas Raymond hade en assist för Red Wings.

NATTENS FÖRLÄNGDA KANONSVIT 3

Seattle Kraken fortsätter rulla över rivalerna och tog sin åttonde raka seger – samt sträckte ut sin poängsvit till tolv matcher – genom att slå Capitals med 4-1 i Washington.

– När man vinner så här mycket är allting otroligt kul. Vi har ett kanongäng redan från början och när allting går vår väg på det här sättet blir vi ännu starkare, säger målvakten Joey Daccord.

Adam Larsson stod för både snyggt! mål och assist och även Alex Wennberg gjorde mål – för andra matchen i rad.

Noterbart är också att Washingtons Max Pacioretty, som precis kommit tillbaka efter utdraget skadeelände, gjorde sitt första mål på exakt ett år.

NATTENS FÖRLÄNGDA KANONSVIT 4

Serieledande Winnipeg Jets hade betydligt svårare än väntat mot bottenlaget Chicago och låg de facto under med 1-0 inför tredje perioden.

Men då gjorde de ett ryck och lyckades vända till 2-1-seger, efter avgörande av Nikolai Ehlers med en dryg minut kvar, varmed de bärgade sin åttonde raka seger.

– Blackhawks gjorde det svårt för oss och fick oss frustrerade ett tag. Men killarna ska cred som studsade tillbaka och spelade som vi ska i tredje perioden, säger coachen Rick Bowness.

NATTENS BRUTNA MARDRÖMSSVIT

Hopplösa jumbon San Jose Sharks hade förlorat tolv raka matcher innan framträdandet i Bell Centre, men faktiskt – de lyckades slå Montreal med 3-2.

– Det är inte lätt att ta sig genom det vi tvingats gå genom på slutet, men vi gjorde det i natt och det känns väldigt skönt, säger coachen David Quinn.

Fabian Zetterlund gjorde sitt tolfte mål och William Eklund noterades för en assist.

NATTENS SJUKE SVENSK

Mika Zibanejad har inte missat många matcher med New York Rangers de senaste säsongerna – han spelade samtliga 82 matcher ifjol och 81 året dessförinnan – men i natt tvingades förstecentern stå över bortamatchen mot St. Louis på grund av sjukdom.

– Det är något som går bland alla lag. Han mådde ok i morse, men precis innan matchstart blev det värre. Han får vila nu och är tillbaka på lördag, säger coachen Peter Laviolette.

Han lär behövas, för Rangers har fått bakhalt och förlorade med 5-2 mot Blues.

Oskar Sundqvist assisterade till ett av hemmamålen.

NATTENS ÖVRIGA RESULTAT

Buffalo vann jumbomötet i Atlantic-divisionen mot nu helt avhängda Ottawa med 5-3, Carolina nöp till Anaheim med 6-3 hemma i Raleigh och Vegas vann tungviktsfajten mot Boston hemma på Strippen med 2-1 efter övertidsmål av Alex Pietrangelo.

NATTENS SVENSKAR

Elias Pettersson, Vancouver Canucks – Segertåget bara fortsätter. ”EP” stod för fyra nya poäng i Pittsburgh i natt, inklusive sudden-målet.

Adam Larsson, Seattle Kraken – Skellefteå-sonen gjorde, så back han är, rasande snyggt backhand-mål i en kontring när Kraken tog åttonde raka. Dessutom stod han för assist.

Alex Wennberg, Seattle Kraken – ”Wenny” gjorde ett snyggt mål han också, för andra matchen i rad.

Mikael Backlund, Calgary Flames – På hugget mot Arizona, minst sagt. Matchen hann bara pågå 20 sekunder innan ”Mickis” högg in pucken.

Fabian Zetterlund, San Jose Sharks - Såg till att hajarnas hemska förlustsvit bröts med sin tolfte fullträff för säsongen

Marcus Pettersson, Pittsburgh Penguins – Alla Pettersson på isen i PPG Paints var bra, Marcus svarade för mål och assist.

Isac Lundeström, Anaheim Ducks - Säsongens första fullträff var fin.

Jesper Bratt, New Jersey Devils – Det blev förlust i Tampa, men ”Bratten” stod för påpassligt mål.

Rasmus Andersson, Calgary Flames – Skåningen bidrog även han med mål under Flames bästa förstaperiod på hela säsongen.

Jacob Markström, Calgary Flames – 32 räddningar i öknen.

Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres– Två fina assist i måste-matchen mot Ottawa.