Svensken hjälte efter galet straffdrama

Publicerad 2019-11-03

NEW YORK. Toronto Maple Leafs har aldrig varit inblandade i ett mer utdraget avgörande än det mot Philadelphia i natt

Först när 21 straffar redan var slagna kunde Andreas Johnsson sätta den segerpucken.

– Vi höll på slå länge att några killar i båset som inte brukar slå några straffar blev nervösa. De slutade le, skojar Kasperi Kapanen efter 4-3-segern.

Det tog i sanning ett tag innan det gick att utse en vinnare i drabbningen mellan Flyers och Maple Leafs i Wells Fargo Center.

Den stod 3-3 vid full tid och ingen lyckades hitta nätet under den fem minuter långa förlängningen, så straffar följde.

Men det ville inte bli några mål då heller. Fjorton spelare hann missa innan Flyers-stjärnan Travis Konecny lyckades överlista Frederik Andersen – bara för att ögonblicket därpå få se veteranen Jason Spezza kvittera.

Först i elfte omgången, med straff nummer 22, kunde svenske Andreas Johnsson avgöra.

Vid det laget hade viss nervositet börjat sprida sig i Toronto-båset, enligt finländaren Kasperi Kapanen. Spelare som aldrig skulle vara aktuella för några straffar i normala fall, till exempel Justin Holl och Frederik Gauthier, insåg att det plötsligt fanns risk att de kunde bli utkastade på isen.

– Ja, de slutade le efter ett tag, flinar Kapanen när han möter media efter.

Oskar Lindblom noterades för en assist för hemmalaget.

Calle Gunnarsson gjorde sitt första mål för säsongen när St. Louis, med viss möda, betvingade Minnesota i St. Paul.

Regerande mästarna låg under med 3-2 efter två perioder men kvitterade i tredje och sedan kunde Ryan O’Reilly avgöra på övertid.

Jonas Brodin och Joel Eriksson-Ek svarade för varsin framspelning.

New York Islanders kanske inte får omvärlden att dra efter andan med spektakulärt artisteri, men vinner gör de.

I natt tog de nionde raka segern genom att slå Buffalo på bortaplan med 1-0.

Derick Brassard satte avgörande drygt minuter in i handlingen.

Elias Lindholm gjorde inga nya mål, men han spelade fram till två när Calgary sopade till Blue Jackets med 3-0 i Columbus.

New Jersey Devils har haft frapperande svårt att fullborda fina insatser under den inledande grundseriemånaden, men i Raleigh i natt höll de skärpan i 60 minuter och lyckades slå starka Carolina med 5-3.

– Det har tagit sin tid, men äntligen fick vi belöning, det var härligt att se grabbarna jobba så hårt och äntligen ta första bortasegern, säger coachen John Hynes.

Jesper Bratt tvingades avbryta matchen efter en hård tackling. Det är oklart hur allvarligt skadad han är.