Uppdaterad 2020-02-22 | Publicerad 2020-02-21

Tätt mellan utvisningarna.

Då blev det onekligen välfyllt i utvisningsbåsen.

Och under Moras möte med Karlskoga satt en oktett där.

Halvvägs in i det hockeyallsvenska mötet mellan Mora och Karlskoga blev det smått kaotiskt i Jalas Arena, och båda lagen hade var sin kedja i båset spelarna borde undvika. Först fick lagen tre spelare var utvisade för slashing och roughing – och mindre än två minuter senare gjorde Moras Måns Carlsson och Karlskogas Wilhelm Westlund dem sällskap efter slashingutvisningar.

Välfyllt, men alla fick plats, då stod det 1–0 till gästerna efter att Tor Immo gjort sitt 25:e mål för säsongen. Den utvisningsrika mittperioden blev mållös men Brant Harris satte sedan kvitteringen som ordnade en förlängning.

Den varade endast i 57 sekunder – Daniel Ljunggren kunde ohotad skrinna in centralt i offensiv zon och vispa in segermålet till 2–1. Två viktiga poäng för Mora i striden om den sista platsen i slutspelsserien, de har nu fyra poäng ner till närmsta utmanaren Tingsryd.

Nästjumbon Kristianstad var nära att skrälla borta mot tabelltvåan Modo, efter två perioder ledde gästerna med 5–3 där Nikolaj Skladnitjenko hade stått för ett hattrick. Men Modo reducerade och kvitterade, lika efter full tid och förlängning och hemmalaget tog bonuspoängen efter straffar.

Det blev förlust för Roger Melin i andra matchen som tränare för AIK, efter premiärsegern mot Västervik (3–1) förlorade jumbon borta mot serieledande Björklöven. AIK kom i kapp från 0–2-underläge men med en minut och 20 sekunder kvar av tredje perioden säkrade Olle Liss vinsten för Björklöven.