Rögle har vaknat.

Ja, efter 3–1 mot Mora har Ängelholmslaget till och med vunnit på bortais.

Nu är man bara en poäng från nästjumbon Brynäs.

De inledde förödande svagt.

Men nu har Rögle vaknat till i SHL-tabellen. Senast slog man serieledande LHC på hemmais och i dag mot Mora lyckades man knipa den första segern på bortais under årets säsong.

Det började tungt med en lätt retur från Justin Pogge som Andrew Rowe slog in till 1–0 för Mora.

Leon Bristedt kvitterade med ett psykologiskt viktigt mål med 31 sekunder kvar av första akten innan Samuel Jonsson satte det matchavgörande pucken tidigt i andra perioden.

Skada på Amnér

– Jag fick en bra pass av Lucas (Elvenes) och sen försöker jag göra forwarden innan jag tar skottet, säger Jonsson om skottet från blå.

Kodie Curran satte sista målet i öppen kasse med 13 sekunder kvar.

– Skönt att det gick vår väg i dag, säger Leon Bristedt.

Som om inte förlusten vore nog tappade Mora också Viktor Amnér redan efter 12 minuter när Olle Liss satte en knätackling på Mora-spelaren.