Skickade ut slovakiske jätten i båset: ”Timberrrrr!”

Gabriel Landeskog flåsar Alex Ovetjkin i nacken.

Då hängde ryssen in två nya mål och utökade ledningen i skytteligan.

Men det var en tackling av 33-åringen som stal rubrikerna...

Gabriel Landeskog, 26, gör sin bästa säsong i karriären.

Efter två mål mot Winnipeg i onsdags gick Colorado-svensken upp på delad tredjeplats i målligan – där han bara hade evige skyttekungen Alex Ovetjkin och Buffalos Jeff Skinner framför sig.

Men efter nattens omgång växte avståndet.

Ovetjkin gjorde två mål när Washington Capitals slog Boston med 4–2, det sista målet i tom kasse i slutet av tredje perioden, och därmed utökade han sin ledning i skytteligan. Ryssen har nu gjort 32 mål, före John Tavares och Jeff Skinner (båda 29) och Brayden Point 28. Landeskog står på 27.

Även Nicklas Bäckström hängde in ett mål mot Boston, hans första på 16 matcher. Den 31-årige svensken gjorde det viktiga 3–2-målet i början av den tredje perioden innan Ovetjkin avgjorde matchen.

Men det var inte bara målen som fick uppmärksamhet.

Även Alex Ovetjkins tackling på Bostons jätteback Zdeno Chára i slutet av första perioden skapade rubriker. Ovetjkin fick in en fullträff vid sargkanten (se klipp nedan) och vräkte ut sin 113 kilo tunge motståndare i avbytarbåset, något som fick flera medier att skoja.

Bänkad! Ovetjkin flippar Chára över sargen”, skriver ESPN på Twitter.

Timberrrrr!”, skriver Hockey Night in Canada.

Ovetjkin har nu gjort 639 mål i NHL-karriären. Wayne Gretzky är bäst genom tiderna med 894.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se