Sjuka noteringen – på 91 sekunder

Publicerad 2018-11-16

NEW YORK. Tampas Brayden Point hade verkligen en poäng i natt.

Han fullbordade ett av tidernas snabbaste hattrick inom loppet av en och en halv minut mot Pittsburgh.

– Ganska coolt, säger den 22-årige kanadensaren efter 4-3-segern.

Det gick i sanning undan när Brayden Point vände 0-2-underläge till 3-2-ledning i PPG Paints Arena.

Han gjorde första målet när tre sekunder återstod av första perioden, andra 41 sekunder in i andra och tredje när det stod 1.28 på matchklockan.

Det är det snabbaste hattrick som registrerats i NHL på 27 år – och ett av de sex snabbaste någonsin.

Brayden Point med ett av NHL-historiens snabbaste hattrick

Ettan på den listan kunde Point dock inte hota. I en match 1952 gjorde Chicago Blackhawks Bill Mosienko tre mål inom loppet av 21 sekunder, hur nu det gick till.

– Det känns ganska coolt, säger Point till nhl.com.

– Visserligen var det några fem-mot-tre-lägen, men ändå. Vi gjorde det bra som skickade pucken på mål hela tiden och det känns som sagt coolt att göra tre mål så snabbt.

Crosby missade matchen

Patric Hörnqvist kvitterade med sitt andra mål för kvällen några minuter senare, men strax därefter så Yanni Gourde till att ge Tampa ny ledning och den försvarade de sedan till slutsignalen.

Med denna förlust – den sjunde på de senaste åtta matcherna – halkar Penguins tämligen otippat ner på sistaplatsen i den östra konferensen.

– Vi gör vad vi kan för att bryta den här negativa trenden och kommer fortsätta slita tills vi gör det, säger coachen Mike Sullivan.

Sidney Crosby missade matchen på grund av en skada i övre delen av kroppen.

Tyvärr, Vancouver Canucks och Elias Pettersson har svalnat av en aning.

De avslutade sin långa roadtrip med fjärde raka förlusten i natt, med 6-2 mot Minnesota Wild – och ”EP” blev också utan poäng för fjärde matchen i rad.

– Nu måste vi visa att vi kan svara på rätt sätt och bara lägga det här bakom oss, säger målskytten Bo Horvat.

Han och lagkamraterna kan trösta sig med att de nu äntligen får åka hem och spelar i Rogers Arena mot Montreal natten till söndag.

Columbus Blue Jackets klippte av Florida Panthers långa segersvit i natt – med besked. Trots att de hamnade i 0-2-underläge direkt vann de med 7-3.

Alex Wennberg bidrog med två assist.

New Jersey Devils  har vaknat till ordentligt igen. De nollade Philadelphia i natt – på bortais.

20-årige rookien Joey Anderson gjorde NHL-karriärens första mål och Keith Kinkaid stoppade 29 skott.

– Det känns fantastiskt att få vara med om, säger Anderson efter 3-0-segern.

Philadelphias målvaktsproblem tar för övrigt aldrig slut. I natt gjorde Brian Elliott åter illa sig och tvingades avbryta matchen.

Nattens skräll:

Arizona slog Nashville med 2-1 hemma i Gila River Arena.

Oliver Ekman-Larsson bokfördes för sin tionde assist.

Elias Lindholm hade en assist i en hård, jämn duell mellan Calgary och Montreal som avgjordes först när Artturi Lehkonen stänkte in 3-2 12.14 in i tredje perioden.

Erik Karlsson stod för en utsökt insats, och spelade fram till två mål, när Toronto kom på besök i natt.

Förgäves, dock.

Trots att Sharks hade ledningen med 3–2 efter en period fick de till sist stryk med 5–3.

Finländaren Kasperi Kapanen var gästernas främste segerorganisatör med två mål.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se