Parmström: ”De borde binda fast honom”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-07

Hockeyexpertens sågning av SSK-backen Topi Jaakola

Timrå var på väg att köra över Södertälje fullständigt.

Efter 15 minuter ledde hemmalaget med 4–0 – och experten Anders ”Ankan” Parmström totalsågade SSK-backen Topi Jaakola.

– De borde binda fast honom i ett snöre bakom mål, så att han inte kan åka bort sig, säger ”Ankan”.

Elitseriens formstarkaste lag mot elitseriens formsvagaste lag. På förhand verkade som om Timrå–SSK bara kunde sluta på ett sätt.

Och efter 4–0 på femton minuter talade just ingenting för att Södertälje skulle kunna skrälla i E.ON Arena.

Sågade Jaakola

SSK:s försvarsspel hade varit i det närmaste obefintligt och Canal Plus expert Anders ”Ankan” Parmström tog fram stora sågen vid flera tillfällen.

När backen Topi Jaakola åkte bort sig i anfallszonen utbrast ”Ankan”:

– De borde binda fast honom i ett snöre bakom mål, så att han inte kan åka bort sig, tyckte experten.

Kamil Piros inledde målskyttet för Timrå efter att ha snurrat upp två SSK-spelare. Magnus Pääjärvi-Svensson noterades för 2–0, men egentligen var det ett självmål signerat David Fredriksson.

SSK vaknade till liv

Fredrik Hynning ökade på till 3–0 innan Martin Sonnenberg satte fyran.

I den andra perioden vaknade Södertälje till liv och reducerade till 2–4 efter åtta minuters spel. Strax innan periodslut svarade Sonnenberg med att göra 5–2. SSK gav dock inte upp och efter Pierre Hedinds 3–5-reducering fick Linus Klasen chans på straff.

Men Anders Lindbäck räddade och kort därpå stängde Anton Lander matchen med sitt 6–3-mål. Stefan Pettersson sköt tröstmålet till 4–6.

– Just nu är det lite halvtungt, säger SSK-tränaren Peter Popovic.