Matchstraff avgörande när Modo vann mot Almtuna

Ö-vikslaget har två raka i hockeyallsvenskan

Uppdaterad 2018-09-24 | Publicerad 2018-09-23

Modo har fått en perfekt start på säsongen i hockeyallsvenskan.

Favorittippade Modo har fått en perfekt start på säsongen.

Mot Almtuna blev en ful crosschecking från Uppsalalagets Jacob Svensson avgörande i 4–3-segern.

– Det tog rätt över munnen. Men det var värt det, säger Oscar Pettersson som tog emot den till Allehanda.

Modo har hissats som en av de stora favoriterna att ta en topp två-plats i hockeyallsvenskan. En stor anledning till det är hemvändande NHL-proffset Tobias Enström som direkt i premiären mot Björklöven visade varför med över 30 minuters istid och flera fina aktioner.

Mot Almtuna i kväll kom också första poängen när han var med och assisterade till Johan Erikssons 1–0-mål efter 17 minuter. En minut senare gjorde sedan Kalle Jellvert 2–0 och Modo såg ut att cruisa mot en andra rak seger i upptakten av säsongen.

Enström målskytt

Men även Almtuna har meriterade nyförvärv. Tony Mårtensson klev in och satte 1–2 i början av andra perioden och sedan satte Victor Rollin-Carlsson kvitteringen.

Sedan var det dags för Enström. Ja, lillebror Tommy alltså. Modobacken blev helt friställd framför Oscar Högberg i Almtuna-kassen och direktsköt 3–2.

Kort senare drog Jacob Svensson i bortalaget på sig matchstraff för en cross-checking mot ansiktet på Modos Oscar Pettersson. I det efterföljande powerplayet satte Patrik Karlkvist 4–2.

Oscar Pettersson tonade ner händelsen efteråt:

– Äh... Det är sånt som händer tycker jag. Jag hade nog inte tagit en femma om jag hade varit domare. En fyra eller en tvåa och så är det inte mer med det. Men det är domaren som dömer, säger han till Allehanda.

Jacob Svensson i Almtula drog på sig matchstraff mot Modo.

4–2-målet blev matchavgörande efter att Viktor Hertzberg reducerat till 4–3 med 5 minuter kvar.

I övrigt under kvällsmatcherna kan vi notera att Västerås återigen fick ge sig. Oskarshamn vann efter straffläggning och står därmed på två vinster.

Södertälje hemmabesegrade Pantern efter att Mikael Ahlén satt två kassar i 4–3-vinsten.