Superräddningen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-14

Men Ahlström räddades frånsyndabocksrollen

Oscar Ahlström var säker på att han gjort 2-0 och gett AIK ett rejält grepp om matchen mot Modo.

Då kastade sig Modo-målvakten Nicklas Dahlberg i sidled, räddade pucken mot klubban och styrde upp den i den egna plockhandsken.

Ahlströms ära räddades av Johan Andersson som satte 4-3 i slutminuterna.

– Det var väl för enkelt att göra mål där. Det är väl bara att säga grattis, säger Ahlström i Canal Plus.

Oscar Ahlström hade själv satt 1-0 med ett vackert snärtigt skott upp i krysset. 14 minuter in i den första perioden trodde 23-åringen att han återigen gjort ett mål.

”Det var öppen kasse”

Ahlström väggspelade sig fram till ett helt öppet mål och skulle bara lägga in pucken. Då blixtrade målvakten Nicklas Dahlberg till, kastade sig i sidled och fick ut målvaktsklubban. Med den lyckades han styra pucken rakt upp i sin egen plockhandske och gjorde tveklöst säsongens räddning i elitserien.

– Det var öppen kasse och där måste det bara bli mål. Men det var väl för enkelt att göra mål där. Det är väl bara att säga grattis, säger Oscar Ahlström.

Modos tränare Charles Berglund tackade också det 25-åriga nyförvärvet för att matchen inte gled gästerna ur händerna där.

Succé för Pavlikovsky

– Vi får tacka Nicklas Dahlberg för att det inte står 0-2 där. Nu fick vi 1-1 istället, säger Berglund.

Modo ryckte sedan till 3-2 men Oscar Ahlström räddades av sina lagkamrater från att bli syndabock som vände matchen i den sista perioden. Först klev nyförvärvet Rastislav Pavlikovsky fram och kvitterade ledningen efter 13:44 och med bara en dryg minut kvar kom avgörandet.

Fredrik Carlsson stod för en fantastiskt uppåkning. Pucken gled sedan ut till Johan Andersson som klev fram från en position nästan vid blå och satte segermålet 4-3. En blytung seger för AIK och en skön revansch för Ahlström för blåsningen från Modos målvakt Nicklas Dahlberg.

För det är trots allt den många kommer minnas från matchen.