Damkronornas tunga skalp – seger mot Finland

Uppdaterad 2019-12-14 | Publicerad 2019-12-13

Arkivbild.

Efter fem raka förluster mot det formstarka grannlandet Finland var det i dag Damkronornas tur att få smaka på segern.

Segersiffrorna skrevs till 4–1 i 4-nationsturneringen i Füssen, Tyskland.

Damkronorna, som inte vunnit mot Finland sedan 14 december år 2017, följde upp gårdagens förlust mot Tyskland med en riktig skalp mot världstvåan.

Sveriges Emma Murén kunde efter en mållös första period sätta matchens och sitt första A-landslagsmål fem minuter in i den andra perioden. Finland lyckades däremot kvittera sju minuter senare genom Viivi Vainikka – men det blev också deras enda mål för därefter spikade Sara Grahn i mål igen.

4–1 i tom kasse

I stället kunde Damkronorna genom Michelle Löwenhielm återta ledningen och Erica Udén Johansson putsade därefter till siffrorna till 3–1 med en fin backhand.

Sabina Küller fastställde sedan slutresultatet till 4–1 i tom kasse med 24 sekunder kvar av den tredje perioden.

På lördag avgörs turneringen när Sverige möter Schweiz, som slog Finland med 5–4 efter straffar.