Frölunda i förarsätet inför trippelmötet mot Leksand

Uppdaterad 2021-12-08 | Publicerad 2021-12-07

Tre möten på en vecka mellan Leksand och Frölunda.

Under tisdagen spelades rond ett, i första omgången av CHL-kvartsfinalen. Då satte sig Frölunda i förarsätet. Matchen slutade 5–2.

Leksands IF

Leksand och Frölunda kommer att möta varandra tre gånger på en vecka. Under tisdagen var det första mötet i CHL-kvartsfinalen. Då var det Frölunda som drog det längsta strået inför 2011 personer i Tegera Arena.

Stekhete Max Veronneau gjorde matchens första mål efter 09.28 i den första perioden. Men repliken kom snabbt, 34 sekunder för att vara exakt. Patrik Carlsson hittade nät bakom Leksands målvakt Axel Brage.

Frölunda tog sedan ledningen genom Jens Olsson. Två minuter senare kom Leksands kvittering när Leksands 17-årige schweizare, Lian Bichsel gjorde sitt första mål på seniornivå.

Men det räckte inte. Frölunda fick en islossning och satte både 3–2, 4–2 och 5–2 i slutskedet av tredje perioden.

– Det var en jämn match så det var skönt att utöka ledningen inför nästa möte, säger Frölundas storväxte forward, Elmer Söderblom till Svt.

Kan få snabb revansch

Redan på torsdag kan Leksand få revansch. Då är det dock i SHL som lagen möts i.

Rögle BK vann sin kvartsfinal mot Sparta Prag med 5–2 på bortaplan. Efter en seg start kom skåningarna igång och dominerade totalt i de två avslutande perioderna.

CHL-slutspelet avgörs i bäst av två matcher med målskillnad som avgörande faktor.

Returmatcherna i CHL spelas 14 december.