Norskt-slovakiskt när Leksand vände

Publicerad 2019-09-07

SÖDERTÄLJE. Leksand var illa ute mot Södertälje.

Men tack vare ett norskt-slovakiskt samarbete kunde dalalaget vända och vinna med 3–1.

– Vår första period är rent ut sagt bedrövlig, säger Leksands tränare Roger Melin.

Leksands IF

Leksand kom med halva juniorlaget i fredags mot AIK i första matchen i Skoda Trophy. Mot Södertälje i dag matchade tränare Roger Melin snudd på ordinarie lag, bortsett från långtidsskadade Mattias Karlsson och Spencer Abbott som anländer först i oktober.

Mot AIK blev det förlust med 2–4 och det blev tufft även mot Södertälje.

Hemmalaget som tog ledningen i mittperioden. Nyförvärvet, slovaken Marek Hrivik, slarvade bakom eget mål och Södertälje högg direkt. Unge Hugo Gustafsson spelade läckert fram Christopher Bengtsson.

Men Hrivik skulle revanschera sig rejält. Först bara några minuter senare.

Kedjekompisen, den förre SSK-spelaren Thomas Valkvæ Olsen, serverade en perfekt passning till Hrivik som smög upp vid den bortre stolpen och kunde trycka in pucken i det öppna målet.

Det norsk/slovakiska samarbetet fortsatte några minuter in i den tredje perioden. Ett snabbt uppspel från Johan Fransson som norrmannen Valkvæ Olsen läckert chippade fram till Hrivik som var distinkt ensam med Alexander Sahlin.

Leksand hade vänt.

Hyllade nyförvärvet

Och med sju minuter kvar utökade Martik Karlsson till 3–1.

Efter matchen berömde Roger Melin sin norsk/slovakiska duo:

– I dag spelade de bra och det var de som avgjorde matchen för oss. Hrivik har varit riktigt bra sedan han kom och Valkvæ Olsen börjar komma mer och mer, så det känns spännande inför framtiden.

Roger Melin gjorde några förändringar i kedjorna under matchen och det fick bättre fart på Leksand.

– Jag tror inte det påverkade speciellt mycket, tror mer att det var många som inte hade spelat match på länge, säger Melin.

Leksand avslutar turneringen med möte med Brynäs, en match som avgör vem som vinner turneringen. Men att det skulle vara speciellt att ställas mot Brynäs förnekar Melin, som fick sparken från klubben för två år sedan:
– En träningsmatch som vilken som helst, men vi vill avsluta sista träningsmatchen på ett bra sätt.

Men det är några år sedan du coachade mot Brynäs…

– Ja, det kanske det var. Det har du nog fan rätt i, haha.