HV71 fick chans att avgöra matchen på straff i förlängningsspelet.

Men Oscar Sundh missade och i stället fullbordade Luleå en stark vändning och knep extrapoängen på hemmaplan.

– Det är starkt, säger matchvinnaren Niklas Olausson.

Luleå HF

HV71 kom ut starkt borta mot Luleå.

Två snabba spelvändningar gav lika många mål av Oscar Sundh respektive Christoffer Törngren.

Men Luleå skulle komma tillbaka.

Först genom en ovan målskytt i Fredrik Styrman som sköt in 1–2 från blå i andra perioden. Sedan var det dags för en mer van målspruta i Robin Kovacs som kvitterade med ett direktskott i powerplay i tredje periodens mitt.

Dramatiskt avgörande

Matchen gick till förlängning där HV71 fick en straff. Oscar Sundh tog den men klarade inte av att överlista Joel Lassinantti. I stället kunde Kovacs driva på i 3 mot 3-spelet och när hans avslut gav en retur så var Niklas Olausson där och avgjorde matchen.