Tobias Lindberg och Gustav Nielsen

Tråkig uppladdning.

Roligare på isen.

Tobias Lindberg och Gustav Nielsen visade vägen i segern mot Kristianstad.

Försnacket inför mötet mellan Kristianstad och Timrå handlade om bortalagets vandaliserade spelarbuss.

Men väl ute på isen fick Timrå-spelarna jubla.

NHL-meriterade Tobias Lindberg, 24, sköt sitt första mål i den rödvita tröjan när han kvitterade Kristianstads ledning i den första perioden.

Vacker framspelning av Lundin

20-årige backen Gustav Nielsen nätade två gånger när laget kvalspelade i våras. I dag gjorde han sitt första hockeyallsvenska mål i den andra perioden.

Nielsen störtade mot mål från sin backposition och kunde stöta in pucken från nära håll, vackert framspelad av Albin Lundin.

Lundin målskytt

Kristianstad var nära att få in en kvittering flera gånger om i slutakten, men Adam Ohre i målet stod pall.

Timrås Albin Lundin avslutade istället målskyttet med ett mål i tom kasse.

Timrå hakar i och med 3–1-segern på tabelltrean BIK Karlskoga i kampen om topplaceringarna.

Vita Hästen vann med 2–1 mot Almtuna efter straffläggning. Linus Andersson avgjorde i den sjätte omgången med ett distinkt handledsskott.

Noterbart är att Almtunas målvakt Jesper Eliasson räddade hela 37 av 38 skott under ordinarie tid och förlängning.