Mikael Tellqvist och Philip Holm skadade

Djurgården är vidare i CHL efter 3-3 i andra mötet, 7-6 totalt.

Men segern kostade, Mikael Tellqvist tvingades bryta matchen med skador.

– Det är en skavank, säger Dif-tränaren Hans Särkijärvi i Eurosport.

Djurgården hade ett mål att gå på när de åkte ner till andra CHL-mötet med Växjö.

En ledning de utökade när Daniel Brodin öppnade målskyttet i första perioden. Men Växjö, och Ilkka Heikkinen, vände på steken i den andra perioden. Först dammade han in 1-1 från blå efter drygt halva matchen spelad och med bara en sekund kvar av mellanakten satte han även 2-1.

”Killarna bra med”

Det insläppta målet blev också det sista DIF-målvakten Mikael Tellqvist gjorde i matchen. Efter en smäll i andra perioden fick han lämna över målvaktsspaden till Mantas Armalis.

Litauern fick jobba hårt i tredje efter att Djurgården vänt matchen med två snabba mål, av Henrik Eriksson och Matt Anderson, och Växjö ökade trycket offensivt. Men förutom 3-3-målet av Calle Rosén stod han pall för trycket.

– Det är kul. Killarna är bra med när det blir hett om öronen, säger Armalis i Eurosport.

”Lite allvarligare”

Hans Särkijärvi var förtegen om skadan på Tellqvist.

– Det var någon skavank, säger han.

Lite allvarligare var det med backen Philip Holm som föll i en sargduell i andra perioden.

– Det är nog en större skavank. Han är nog borta ett tag, säger Särkijärvi.

För Djugården väntar Lukko Rauma i åttondelsfinal.