Monstertavlan sänkte Linköping

Publicerad 2019-01-31

Jonas ”Monstret” Gustavsson svarade för en rejäl tavla.

Bud Holloway tackade för det och sköt 1–0 till Skellefteå i en match västerbottningarna vann med 3–1.

– Vi är alldeles för blöta, säger Linköpings tränare Tommy Jonsson till C More.

Linköping kom stärkta till dagens match mot Skellefteå. Laget hade nämligen lyckats med den tuffa uppgiften att slå de regerande mästarna Växjö senast – trots att man fick en mardrömsstart och låg under med 2–0 efter sex minuter.

Mot Skellefteå blev det inte lika roligt.

Misstag gav Skellefteå-ledning

Det enda som var sig likt från matchen mot Växjö var att laget fick en riktig mardrömsstart.

Efter drygt sex minuter svarade Jonas ”Monstret” Gustavsson för en riktig tavla när han sölade med pucken i närheten av egen kassen.

Bud Holloway såg chansen, och rånade Gustavsson på pucken. Sedan blev det jagis runt kassen innan Holloway la in pucken i det tomma målet.

”För blöta”

Linköping försökte repa mod, men Skellefteå försvarade sig effektivt och när Albin Eriksson satte 2–0 på ett friläge i början av den andra perioden blev uppförsbacken tung för östgötarna.

– Vi är alldeles för blöta. Jag är inte alls nöjd med den här perioden, sa Linköpings tränare, Tommy Jonsson till C More efter mellanakten.

Möller satte spiken i kistan

Skellefteå vann till slut med 1–3 efter att Oscar Möller och Broc Little nätat för vardera lag i den tredje perioden.

Linköping tog ut sin målvakt med tre minuter kvar i ett modigt försök att komma närmare västerbottningarna, men lyckades aldrig skapa nerv.

– Sedan nyår har vi haft mer stabilitet i vårt spel. I andra perioden i dag är vi och snurrar i deras zon egentligen hela perioden, säger Oscar Möller i C More efter segern.