Sköt sönder foten på Tre Kronor-backen

Uppdaterad 2018-03-20 | Publicerad 2017-12-14

MOSKVA. Tre Kronor blev överkört av Ryssland.

Och Johan Fransson sönderskjuten i den andra perioden.

Backen hade så ont i benet att han knappt kunde stödja på foten – och kan nu missa resten av turneringen.

– Det var föda barn-känsla på smärtan, säger Johan Fransson till Sportbladet.

Tre Kronor fick en drömstart på Channel One Cup när en tekningsvariant fick VTB Ice Palace att tystna.

Joel Lundqvist tekade, Dennis Everberg blockerade den ryska forwarden och Fredrik "Flugan" Pettersson fick skottläge mitt i zonen.

Pang rakt upp i nättaket och det var en taktik som fungerade till fullo.

Rysk propagandahockey

Sedan tog det roliga slut för Tre Kronor.

Likt en jobbig magsjuka tog Ryssland över mer och mer och förde matchen.

Sergei Kalinin tryckte dit en handledare över axeln på Viktor Fasth och det var med nöd och näppe som Tre Kronor klarade oavgjort vid första periodpausen.

I den andra perioden såg det ut som på 1970- och 1980-talet i Moskva.

Hemmalaget dominerade totalt och vann skotten med 13–3. En fullständig utspelning och väldigt mycket ”Big Red Machine” från Ryssland.

Kunde inte stödja på foten

Och under några otursminuter gjorde det väldigt ont för Tre Kronor.

Bokstavligen.

I ett powerplay täckte backen Johan Fransson ett skott.

Modigt gjort, men pucken tog så illa att Fransson knappt kunde stödja på foten. Man såg smärtan hela vägen till översta bänkraden i arenan och som det inte var illa nog så gjorde Ryssland och Vyacheslav Voynov 2–1 precis när Tre Kronor blivit fulltaligt och när Fransson haltat ut.

– Han mår väl helt okej, men han kommer nog inte spela något mer i den tredje perioden, säger Peter Popovic och Fransson till C More.

Kan missa matcher

Efter matchen pratade läkaren Peter Ström med media.

– Skottet tog olyckligt. Kanske åkte benskyddet bort lite och det var benet under knäet som fick en mjukdelsskada, en kontusion, säger Ström.

Givetvis blir det ispåsar för Fransson och förmodligen en fot av modell större under kommande dygnet.

– Det var föda barn-känsla på den smärtan. Jag har alltid mina skydd lite löst och benskyddet måste ha hoppat undan. Smärtan första minuterna var outhärdlig, nu känns det lite bättre, säger Johan Fransson efter matchen.

Det är osäkert om Fransson kan spela mer i turneringen.

I tredje perioden satte Ryssland 3–1 på straff, Nikita Gusev målskytt. Straffen orsakades av att backarna Magnus Nygren och Erik Gustafsson greppat pucken med handen i målområdet.

Det blev också slutresultatet, främst tack vare Viktor Fasths storspel i det svenska målet.