Supportrarna i Tegera Arena fick gnugga sina ögon när deras Leksand skrinnade ut mot Västervik.

Dalalaget tvingades nämligen överge sitt vita hemmaställ – eftersom Västervik fått med sig fel tröjor.

Det gick alldeles utmärkt för Leksand ändå, som vann komfortabelt med 4–1

Leksands IF

Leksand har imponerat i inledningen av slutspelsserien där en kvalplats mot förloraren av den hockeyallsvenskan finalen står på spel.

Två raka vinster, en efter övertid, hade det blivit innan Västervik kom på besök.

Ett Västervik som anlände till Dalarna i sina vita matchtröjor. Något som fick Leksand att rata sina karaktäristiska hemmatröjor i vitt och istället spela i blått.

Hursomhelst påverkade det inte spelarnas prestationer på isen.

”Mycket positiv energi”

Linus Persson och Mattias Karlsson gav hemmalaget en 2–0-ledning i den första perioden. En period där Leksand vann skottstatistiken med hela 18–5.

– Framförallt är det mycket positiv energi i laget. Vi åker mycket skridskor och jobbar väldigt hårt för varandra, säger tränaren Roger Melin i C More.

Anton Karlsson pricksköt sedan in trean bakom Adam Ohre i powerplay i mitten av andra perioden och matchen kändes avgjord.

Leksandsmålvakten Axel Brage - som för övrigt toppade assistligan i slutspelsserien inför kvällens omgång med två framspelningar - möttes inte av något större bombardemang. Men i början av tredje perioden hittade Kim Johansson nätet bakom Brage vilket gav matchen lite nerv igen.

Stjärnan saknades

Närmare än ett ribbskott kom dock inte gästerna och Leksand kunde fastställa slutresultatet till 4–1 i tom bur.

Mattias Ritola tvingades lämna ett sent återbud till matchen på grund av sjukdom. Roger Melin hoppas såklart att forwardsstjärnan är tillbaka till bortamatchen mot Karlskrona på torsdag.

– Det är inte alls omöjligt, säger han.

BIK Karlskoga skuggar Leksand i toppen. Efter dagens 3–0-seger mot Karlskrona ligger laget delad tvåa i tabellen på åtta poäng tillsammans med Västerås. Leksand har tio. Gustav Thorell och Fredrik Forsberg punkterade matchen mot Karlskrona med två mål i powerplay i den tredje perioden.

Västerås hakar som sagt på i toppstriden efter kvällens övertidsseger mot Modo. Mikael Frycklund gjorde det avgörande 3–2-målet 36 sekunder in i förlängningen. Ångermanlänningarna har därmed sex poäng upp till förstaplatsen med två matcher kvar att spela och får av allt att döma sikta in sig på spel i hockeyallsvenskan även nästa säsong.