Mikael Renberg möttes av en svartvit banderoll från Luleås fans när han skrinnade in i Coop arena för kvällens träningsmatch i kväll.

På den stod att läsa: "It's all about the money”.

Och bredvid fanns ett porträtt på Renberg iklädd bygghjälm.

– Det var ändå inte så farligt, jag förstår att fansen är besvikna, säger Renberg.

Luleås fans hade sen länge laddat för försäsongen hetaste träningsmatch, den mot Skellefteå. Efter Renbergs övergång till Skellefteå har besvikelsen varit stor bland fansen och de mötte sin före detta favorit med ramsor som ”Renberg är en hora, är en hora...” och ”Kör över Judas”.

Varje gång Renberg är på isen och i närheten av pucken vädrade publiken, som uppgick till 4 158, sitt missnöje.

– Efter första perioden blev man van. Men visst, det var en anspänning att spela idag. Det var nervöst, erkände Renberg.

Han slapp dock någon extra uppvaktning på isen. Som helhet var det en ganska slätstruken match mellan två nedtränade lag.

Skellefteå tog ledningen 5.51 in på den andra perioden. I power play parkerade Renberg framför mål och Fredrik Öberg slog till. Skellefteå hade chansen att utöka när laget fick straff, men Fredrik Krekula missade chansen och 10.40 in på perioden kunde istället hemmalaget kvittera, även det i spel i numerärt överläge. Målskytt Jan Sandström.

I den tredje perioden gick Luleå ifrån till 3–1 innan Renberg gav publiken svar på tal då han prickade in reduceringen till 2–3 i numerärt överläge. Målet blev matchens sista, men Renberg själv missade faktiskt att pucken gick in under hemmalagets målvakt Gustav Törnqvist.